Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Zašto svi muškarci na grčkim kipovima imaju male penise?

Zašto svi muškarci na grčkim kipovima imaju male penise?

Povjesničar Paul Chrystal proveo je istraživanje i podijelio svoja otkrića u knjizi 'U krevetu sa starim Grcima' iz 2016. godine. Naime, mali penis bio je u skladu s grčkim idealima muške ljepote

VIDEO

Mnogi od nas su u nekom trenutku dok su lutali po muzeju razmišljali: zašto svi muškarci na grčkim kipovima imaju mali penis?

Nebrojeni povjesničari također su bili zapanjeni skromnom prirodom falusa koji se nalaze na kultnim kipovima, uključujući Michelangelovog Davida i Artemision Bronze, za koje se smatra da predstavljaju boga neba, Zeusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Peniser 01:02

Pa zašto svi muškarci na grčkim skulpturama imaju minijaturnu muškost? Naime, pokazalo se da to ipak nije bila slučajnost.

Povjesničar Paul Chrystal proveo je istraživanje i podijelio svoja otkrića u knjizi 'U krevetu sa starim Grcima' iz 2016. godine.

- Mali penis bio je u skladu s grčkim idealima muške ljepote. To je bio znak najviše kulture i uzor civilizacije - rekao je.

Nasuprot tome, izopačene i nepoželjne figure u drevnoj mitologiji bile su prikazivane s vrlo velikim, uspravnim genitalijama, ponekad visokim gotovo kao njihov torzo.

- Veliki penis bio je vulgaran i izvan kulturne norme, nešto čime su se bahatili barbari - objasnio je Chrystal.

Ovu zapanjujuću činjenicu o standardima muške ljepote iz 400. godine prije nove ere nedavno je podijelila i korisnica TikToka Ruby Reign – a video koji objašnjava istraživanje brzo je postao viralan.

- Ono čega nisam bila svjesna je da su Grci često predstavljali svoje neprijatelje, Egipćane, satire, pa čak i glumce u komedijama, kao osobe s velikim penisima – tako da je to bilo prilično negativno - podijelila je.

- Imati manji alat smatralo se znakom vrline, uljudnosti, samokontrole ili discipline. Imati veći bio je znak požude, proždrljivih apetita i barbarstva, što je prilično zanimljivo jer je drugačije od današnjeg - dodaje, piše New York Post.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač