Kuglof pecite na 170°C oko 30 minuta, ovisno o pećnici, a je li gotov, možete provjeriti testom čačkalicom. Kad se ohladi, prerežite na pola i nadjenite pekmezom.
RECEPT DANA
Poslastica idealna za vikend: Kuglof od sjemenki bundeve
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte pržene i mljevene sjemenke, griz, koru i sok limuna, vanilin šećer i prašak za pecivo pa sve promiješajte špatulom. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Kuglof pecite na 170°C oko 30 minuta (ovisno o pećnici). Kad se ohladi, prerežite na pola i nadjenite pekmezom.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
6 jaja, 18 dag šećera, 20 dag sjemenki od bundeve, 5 dag griza (krupice), limun, vanilin šećer, žličica praška za pecivo, pekmez od šljiva
Broj osoba: 6
Priprema: 45 minuta
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku