Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Marie Kondo ima 5 pravila uz koje će vam dom biti uredan

Marie Kondo ima 5 pravila uz koje će vam dom biti uredan

Ako žudite za dobro organiziranim domom bez nereda, u kojemu ste okruženi sa stvarima koje vam pružaju zadovoljstvo, Marie Kondo je prava inspiracija

VIDEO

Marie često svoje savjete dijeli i putem društvenih mreža kako bi pomogla svojim pratiteljima, a neke od njezinih ideja su super jednostavne za primijeniti. 

Evo kako urediti dom prema njenim savjetima.

POGLEDAJTE VIDEO (top savjeti za uređenje dnevnog boravka):

Pokretanje videa...

Top savjeti za čišćenje dnevnog boravka 01:33

1. Fokusirajte se samo na svoj prostor (za početak)

Ako je vaša kuća obiteljska, to su zajednički prostori s kojima ćete se vjerojatno prvo pozabaviti. Taj prostor će vjerojatno sadržavati svačiji nered. Međutim, Mari predlaže da se prvo pozabavite vlastitim stvarima. Stoga počnite od vašeg ormara prije dnevnog boravka.

2. Odmaknite se od sentimentalnih stvari

Nemojte započinjati s pospremanjem predmeta zbog kojih se osjećate sentimentalno, kaže Marie. Oni koji prate Mari već duže, ne očekuju ovakav savjet. Razlog zbog kojeg ne biste trebali započeti s ovakvim pospremanjem jest taj što morate usavršiti svoje vještine u razlikovanju predmeta koji izazivaju radost od onih koji to ne čine. 

3. Pospremajte po kategorijama, a ne sobama

Još jedno od zlatnih pravila Marie Kondo: nemojte pospremati sobu po sobu. Razlog tome je što biste na kraju mogli samo premjestiti stvari iz jednog prostora u drugi, što je veliko gubljenje vremena.

Mari predlaže pospremanje po kategorijama, pa onda na primjer stavite sve svoje odjevne predmete na jedno mjesto. Na ovaj način možete vidjeti s čime imate posla.

4. Pazite kako pospremate

Iako razgovaramo o odjeći, postoje različiti načini presavijanja, a Marie također ima dva različita pristupa za spremanje hlača. One  od trapera i pamuka treba presaviti, dok one lepršave objesiti.

5. Promijenite stanje uma

Umjesto da mislite da što ćete baciti, odabirete što ćete zadržati, savjetuje Mari. Ono što niste odabrali toga se prvo riješite, piše Real Homes.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje