Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Hrvatski projekt - globalni hit: Prošla godina za Muzej Iluzija bila je najuspješnija dosad

Hrvatski projekt - globalni hit: Prošla godina za Muzej Iluzija bila je najuspješnija dosad

Uz rekordne brojke, otvorenje najvećeg Muzeja Iluzija, i to onog korporativnog u Las Vegasu, obilježilo je prethodnu godinu. Hrvatski projekt potvrdio je titulu globalnog fenomena

VIDEO

Originalni hrvatski koncept Muzej Iluzija završio je 2023. godinu s rekordnim brojkama. Koncept koji spaja fascinantni svijet zabave i edukacije, poznatiji kao edutainment, osim što je globalno prepoznat može se pohvaliti najuspješnijim razdobljem u svom poslovanju.

Globalni uspjeh, rast i brojke

Muzej Iluzija, koncept koji je nastao na ideji osnivača i vlasnika Muzeja Iluzija u Zagrebu, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića, najveći je i najbrže rastući lanac privatnih muzeja u svijetu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

adventski program u muzeju slavonije 01:34

Trenutno broji preko 45 lokacija u 25 država svijeta na 4 kontinenta, a ekspanzija cijelim svijetom i dalje je u fokusu, s posebnim naglaskom na Zapadnu Europu i Sjevernu Ameriku.

Za Muzej Iluzija može se opravdano reći kako je u pitanju globalni fenomen koji je privukao više od 10 milijuna posjetitelja diljem svijeta, radi čega se pozicionirao kao nezaobilazna atrakcija i za lokalce i turiste. Ovi rezultati svjedoče o sjajnom spoju hrvatskog talenta i inovacija, što su potvrdili i franšizeri gdje se njih 90 posto izjasnilo kako uživaju i zadovoljni su u svom poslovanju.  

Marin Rončević napustio marketinški posao i postao TikToker: 'Stari moj'
Marin Rončević napustio marketinški posao i postao TikToker: 'Stari moj'

Najveći Muzej Iluzija na svijetu i pohod na SAD

Prošlu godinu obilježila je ekspanzija Muzeja Iluzija, posebice pohod na SAD, među čijim otvorenjima se ističe ono u Las Vegasu. Tamo je otvoren dosad najveći Muzej Iluzija na svijetu, ujedno i korporativni, što podrazumijeva da je cijelim projektom upravljao tim iz Zagreba. Prema tom poslovnom modelu u ovoj godini otvoreni su još i muzeji u Charlotteu, Atlanti, Minneapolisu i Denveru.

Novi franšizni muzeji u SAD-u nalaze u gradovima kao što su Austin, Pittsburgh, Houston, Montreal i Scottsdale, te u europskim gradovima Marseille i Bordeaux. Skorašnja otvorenja planiraju se i u San Diegu, Clevelandu, Seattleu, ali i Copenhagenu.

Veliki uspjeh za Muzej Iluzija na Europskim nagradama franšiza

Na cijenjenom natjecanju za europsku franšiznu nagradu u Bruxellesu, Muzej Iluzija osvojio je srebrnu nagradu u kategoriji International Brand, a bio je nominiran i u kategoriji Najbolje europske franšize.

Sjajna je ovo vijest koja je izazvala veliki interes medija i javnosti jer je ovo prvi put da je jedna franšiza nominirana u dvije kategorije na ovom renomiranom natjecanju, što dodatno potvrđuje kvalitetu i inovaciju koju Muzej Iluzija donosi franšiznom svijetu.

Hrvatski potpis na globalnoj razini

Muzej Iluzija ponosno nosi hrvatski predznak. Posebnost ovog projekta je i da svi eksponati za muzeje diljem svijeta nastaju u Hrvatskoj, od strane predanog istraživačko-razvojnog tima. Interaktivni eksponati omogućuju posjetiteljima muzeja da kroz zabavu i smijeh nauče kako funkcionira ljudski mozak, a svoje uzbudljive doživljaje dijele na društvenim mrežama i tako potiču daljnji interes. Ovaj globalni uspjeh potvrđuje da je jezik zabave u kombinaciji s edukacijom zbilja univerzalan.

Zbog propale veze nemam vjere u ljubav i ne mogu naći posao
Zbog propale veze nemam vjere u ljubav i ne mogu naći posao

Metamorfoza - tim koji stoji iza uspona

Ovaj originalno hrvatski koncept začet je na ideji osnivača Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića, no velika uloga u uspjehu brenda Muzeja Iluzija pripada Metamorfozi.

U pitanju je relativno mlada hrvatska tvrtka iz Zagreba, pod vodstvom direktora Tea Širole, koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija diljem svijeta. Upravo tim Metamorfoze Muzeje diljem svijeta vodi kroz sve faze njihovog nastajanja, od izgradnje do svakodnevnog upravljanja, i to iz zagrebačkog ureda.

Broj zaposlenih u Muzeju Iluzija strelovito raste

Kako bi osigurali najbolje iskustvo za posjetitelje Muzeja Iluzija te uspješno radili na globalnoj ekspanziji, ključno je formirati stručan i motiviran tim. U prethodnoj godini zagrebački tim trostruko je narastao te će i u 2024. nastaviti s valom zapošljavanja, koju ponovno žele obilježiti spomenutom nadogradnjom.

Uvijek su u potrazi za stručnjacima raznih tehničkih i društvenih usmjerenja koji imaju želju iz Hrvatske raditi na razvoju globalnog koncepta, ali i surađivati s brojnim vanjskim suradnicima i agencijama te u projekte uključivati, kad god je to moguće, hrvatske kompanije i kreativce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka
POSEBAN RECEPT

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka

Kraljica je vrlo rijetko mijenjala način prehrane te je kajgana postala jedno od njezinih omiljenih jela za doručak. Njezin je kuhar otkrio da je za Kraljicu radio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom

Jednostavan trik kako da ruže cvjetaju kao lude cijelo ljeto
NEOBIČAN DODATAK

Jednostavan trik kako da ruže cvjetaju kao lude cijelo ljeto

Iako se i magnezij i sumpor prirodno pojavljuju u tlu, oni mogu biti iscrpljeni iz tla zbog različitih razloga. Primjerice, zbog prekomjerne sadnje i sjetve, čime se tlo iscrpljuje
'Izabrala sam dobar seksualni život umjesto da imam djecu, bila sam zaslijepljena požudom'
SAD JOJ JE ŽAO

'Izabrala sam dobar seksualni život umjesto da imam djecu, bila sam zaslijepljena požudom'

James i ja smo odsjedali u hotelu gotovo svaki vikend, provodeći sate u krevetu vodeći ljubav na luksuznoj posteljini i pijući šampanjac iz minibara. Bio je jako seksi, ali je bio i romantičan. Znao je reći sve prave stvari, prisjetila se