Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Đuro je ostavio posao, vratio se na selo i proizvodi vrhunski džin

Đuro je ostavio posao, vratio se na selo i proizvodi vrhunski džin
3

Đuro Krivokuća iz mjesta Utinja Vrelo spojio je mediteranske i kontinentalne okuse. Đuro se drži London Dry metode spravljanja džina, koja je njemu najdraža, ali i najzahtjevnija

VIDEO

Veliki sam ljubitelj džina i teško sam na tržištu mogao pronaći onaj koji meni odgovara pa sam odlučio proizvesti džin koji će meni biti odličan, a time i drugima. Nakon mnogo rada, pokušaja i pogrešaka te 15 serija kuhanja, lani sam došao do savršenog proizvoda "K London Dry Gin", s kojim sam u posljednjih mjesec i pol osvojio tri prestižne nagrade. Dvije zlatne medalje osvojio sam na Balkan Spirits Competition u Tuzli i na festivalu GinIstra u Rovinju, a meni najdraža i najznačajnija je šampionska medalja u kategoriji džinova na ovogodišnjem Crospiritu u Zagrebu, ponosno govori Đuro Krivokuća (37), koji je ostavio dugogodišnji posao u ugostiteljstvu i život u Dubrovniku te se prije četiri godine vratio na svoju djedovinu u naselje Utinja Vrelo kraj Vojnića, koje broji tek šest stanovnika, kako bi ostvario svoj san, otvorio destileriju i proizveo svoj džin.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Đuro Krivokuća vlasnik destilerije 00:58

 

Destileriju je uredio sam svojim rukama u staroj ljetnoj kuhinji. Puno je uložio u opremu, educirao se i završio program za proizvođača jakih alkoholnih pića u školi za odrasle u Velikoj Gorici. Lani se prijavio na mjeru za samozapošljavanje koja mu je odobrena u iznosu od 120.000 kuna. To mu je bio dobar start te je osnovao poduzeće i krenuo u proizvodnju.

- Dvije godine sam intenzivno radio na recepturi, metodom pokušaja i promašaja, dok sam došao do traženog okusa. Ne postoje dva ista džina, razliku čine omjeri i vrste začina koji se koriste. Pošto sam jako dugo radio u Dubrovniku, htio sam spojiti kontinent s Mediteranom pa sam stavio ružmarin, bosiljak i mentu, koji daju specifičnost tom džinu, dok je naziv inspiriran karlovačkim područjem jer sam htio da bude prepoznatljiv po cijeloj regiji. Svi sastojci koji se koriste u džinu su prirodni i s domaćeg tržišta. Glavna namirnica, samonikla borovica, iz okolice je Slunja, agrumi su s dubrovačkog područja, gorka naranča dolazi iz Dubrovnika, limun dolazi iz Metkovića, ružmarin je iz Opatije, a sami uzgajamo bosiljak i mentu. Jedino kardamom kupujemo - govori Đuro dodajući kako je nakon osvajanja nagrada zatrpan narudžbama.

Destilerija u Vrgorcu: 'Tajna našeg džina je u izvorskoj vodi'
Destilerija u Vrgorcu: 'Tajna našeg džina je u izvorskoj vodi'

Zasad se njegov džin nalazi u ponudi 70-ak ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske, a može se kupiti u Fisherija trgovinama, u trgovini Rhapsody u Karlovcu, na kućnom pragu, a uskoro otvara i online shop. Đuro se drži London Dry metode spravljanja džina, koja je njemu najdraža, ali i najzahtjevnija.

Začinsko bilje macerira u čistom alkoholu 48 sati, a nakon kuhanja u kotlu dobiveni gin odlazi u inox bačve na dvotjedno odležavanje nakon čega slijedi filtriranje i punjenje u boce. Uskoro na tržište lansira dva nova proizvoda - Purple Magic Gin s matičnim sokom od borovnice i Gold Magic s listićima jestivog zlata. Zasad sve radi sam.

Iskoristite sezonu: Pjenušavi džin od fine kruške s vanilijom
Iskoristite sezonu: Pjenušavi džin od fine kruške s vanilijom

- Proizvodnja džina mi je postala stil života. To je sad postala ljubav, a ne posao. - zaključuje Đuro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka
POSEBAN RECEPT

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka

Kraljica je vrlo rijetko mijenjala način prehrane te je kajgana postala jedno od njezinih omiljenih jela za doručak. Njezin je kuhar otkrio da je za Kraljicu radio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom

Jednostavan trik kako da ruže cvjetaju kao lude cijelo ljeto
NEOBIČAN DODATAK

Jednostavan trik kako da ruže cvjetaju kao lude cijelo ljeto

Iako se i magnezij i sumpor prirodno pojavljuju u tlu, oni mogu biti iscrpljeni iz tla zbog različitih razloga. Primjerice, zbog prekomjerne sadnje i sjetve, čime se tlo iscrpljuje
'Izabrala sam dobar seksualni život umjesto da imam djecu, bila sam zaslijepljena požudom'
SAD JOJ JE ŽAO

'Izabrala sam dobar seksualni život umjesto da imam djecu, bila sam zaslijepljena požudom'

James i ja smo odsjedali u hotelu gotovo svaki vikend, provodeći sate u krevetu vodeći ljubav na luksuznoj posteljini i pijući šampanjac iz minibara. Bio je jako seksi, ali je bio i romantičan. Znao je reći sve prave stvari, prisjetila se