Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

19 razloga zašto je simpatično i predobro imati braću i sestre

19 razloga zašto je simpatično i predobro imati braću i sestre
1

Težina izjave 'Mama je rekla da je moj red' razumiju samo oni s bratom ili sestrom. Mamina riječ je bila zadnja i nitko ne želi da se roditelj uključi u svađu

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kako proslaviti Uskrs s obitelji kad se već ne možemo vidjeti?

Svi oni koji su imali taj blagoslov odrastanja uz brata ili sestru, zajedno su proživljavali neke stvari koji jedinci nikada neće shvatiti. 

1. Suradnici i supranici

Oni koji imaju braću i sestre mogu shvatiti da su nam oni, posebno kroz djetinjstvo, najbolji prijatelji i suparnici u isto vrijeme. U jednom trenutku se volite najviše na svijetu, a u drugom ste u teškoj svađi... i tako u krug.

2. Promjena saveza

Ovo se odnosi na one s više braće i sestara. Stvar je u tome u čemu se trenutno slažete i tako se stvaraju savezi i klanovi. Danas ste bolji s jednim, a sutra s drugim. 

3. Smijeh preko suza

Ovo je vještina koja se savladava u djetinjstvu. To je umijeće, a znači uspjeti nasmijati brata ili sestru ako su ga prethodno rasplakali. Suze u tom smislu više nisu vjerodostojne i lakše sakriti od roditelja nakon što ste napravili nešto loše. 

4. Isprike nisu potrebne

Poslije svađe jednostavne ne postoje isprike. Nakon ljutnje jednostavno se ponovno upuštamo u igru i razgovor. 

5. Gašenje svjetla dok se jedan tušira

Mnogi su na društvenim mrežama izjavili da im je ovo bio najjednostavniji način kako naljutiti brata ili sestru. Prekidači su uvijek na vanjskom zidu, što je dovoljno da se pokrene svađa.

6. Privilegija za starije, ali i mlađe

Mlađa djeca kasnije se često žale da su njihova starija braća i sestre imali više slobode i biti privilegirani, ali i obrnuto. 

7. Oko za oko, zub za zub

Kada se rade gluposti, cilj je da roditelji ne saznaju pa je izjava poput 'Nemoj reći mami, možeš i ti mene udariti' bila svojevrsni izlaz iz problema. 

8. Prijetnja 'Reći ću te mami'

Težina izjave 'Mama je rekla da je moj red' razumiju samo oni s bratom ili sestrom. Mamina riječ je bila zadnja i nitko ne želi da se roditelj uključi u svađu, jer nikad se ne zna tko će izvući deblji kraj.

9. Ucjenjivanje

Čuvanje tajni između braće i sestara je svetinja. No, najviše zbog toga što ako jedan poželi otkriti nešto o onom drugom, treba znati da mu brat ili sestra u rukavu imaju hrpu istinitih i sramotnih priča koje mogu podijeliti sa svijetom. 

10. Igrač broj jedan

Za sve one koji su igrali videoigrice, poznaju dramu zvanu borba tko će biti igrač broj jedan. To vrijedi i za druge igre, kao na primjer, tko će zgrabiti veću ploču za Lego kockice ili lutku s ljepšom kosom. 

11. Pojedi dok još ima

Posebno oni s braćom, znaju pravilo da ako je na stolu servirano nešto što svi vole, nipošto ne treba čekati. Već i idućem trenutku sve nestaje. 

Igranje uloga razvija maštu kod djece, ali i priprema ih za život
Igranje uloga razvija maštu kod djece, ali i priprema ih za život

12. Igre oblačenja

Ovi mlađi nerijetko se sjećaju da su ih starije sestre iskorištavale za igre oblačenja i šminkanja te ih pretvarale u lutke. 

13. Manje pravila

Starija braća i sestre često se žale da su njihovi mlađi dvojnici smjeli puno više toga nego što su oni mogli u njihovim godinama.

14. Sveti gral

Koliko je svađa samo započelo zbog daljinskog upravljača i prepirke oko toga što će se gledati na televiziji. 

15. Mjesto na kauču

Neki su znali ne ustajati satima samo zato da im brat ili sestra ne sjednu na njihovu omiljenu poziciju u dnevnoj sobi ili za stolom. 

16. Samo vi možete govoriti loše o njima

Možete se satima žaliti na brata ili sestru i govoriti loše o njima. No, kada to radi netko drugi, jednostavno poludite. 

17. Batine

Nerijetko se događalo u djetinjstvu da obična svađa prerasta u hrvanje i tučnjavu. To je sve bilo normalno. 

18. Gledanje

Ako su brat ili sestra buljili u vas, priznajte da ste podivljali i tužakali ga roditeljima. 

19. Različite perspektive

Kada jednom odrastete, shvatite da svi imate različit pogled na djetinjstvo i odrastanje. Sjećate se stvari na jedan način i polako saznajete da su oni sve isto proživjeli na potpuno drugačiji način. Često se pitate jeste li uopće odrasli u istoj kući, piše Distractify. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Četiri najbolje igre koje će vaše mališane zabaviti u karanteni

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith