Dodavanje slanine u bilo koje jelo popravit će okus, uz izuzetak nekih vrsta jela s tjesteninom i deserata. Ljubitelji kuhanja priznaju da je koriste u većini jela
Zaboravite sol i papar, slanina je začin uz koji je sve ukusnije
Od skromnog sendviča do luksuznih složenaca i salata, rijetka su jela koja uz dodatak slanine neće imati još bolji okus, tvrde mesoljupci. To potvrđuje i matematička studija tehnološkog časopisa Wired koja je analizirala više od 50.000 recepata, preko 900 tisuća komentara i popularnost jela na kulinarskim internet stranicama.
Prema njoj, najpopularniji recepti najčešće sadrže slaninu, pa ona postaje ultimativni začin koji okus poboljšava bolje od soli i papra, piše Daily Mail.
Jedini izuzetak su neka jela s tjesteninom i umakom na bazi vrhnja, kao i deserti, premda se na internetu danas mogu pronaći i recepti za slastice sa slaninom.
Prijašnja su istraživanja otkrila točne kemijske reakcije u tijelu zbog kojih je miris slanine tako primamljiv, a one se još nazivaju i Maillard reakcije. Do njih dolazi tijekom zagrijavanja kada se otpušta snažan miris koji kod većine ljudi potiče lučenje sline i osjećaj gladi.
Istina o dijetama: Debljaju nas ugljikohidrati, a ne masnoće