Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za veći uspjeh roštilj se treba podmazati prije i poslije grilla

Za veći uspjeh roštilj se treba podmazati prije i poslije grilla
1

Čistoća roštilja je bitna jer ako je roštilj čist hrana se neće lijepiti za njega, lakše ju je preokrenuti i ljepše izgleda nakon pečenja, bez naslaga stare, zagorjele hrane

Roštilj je najlakše čistiti dok je topao. Ako ga niste rabili od prošle sezone, zapalite vatru i grijte rešetku pola sata pa je istrljajte dugačkom žičanom četkom. Za svako sljedeće roštiljanje dovoljno ga je lagano očistiti te podmazati prije i poslije pečenja. Nemate li četku za čišćenje roštilja, možete ga istrljati komadom zgužvane aluminijske folije. Na kraju sezone bacite pepeo i zatovorite poklopac. 

Prije toga dobro je nauljiti rešetku jer to sprječava hrđanje metala. No ako je roštilj vrlo zapušten pa zapečenu prljavštinu ne možete skinuti ni dugim trljanjem četkom i žičanom mrežicom, najbolje je kupiti novu rešetku. Želite li da hrana ima izražene crte od pečenja, odaberite rešetku od kovanog željeza koja se može zagrijati mnogo jače od aluminija, a hranu prevrnite samo jedanput tijekom pečenja.

Rešetku roštilja nemojte čistiti agresivnim sredstvima za čišćenje jer bi se ostaci mogli uvući u hranu. 

Rešetku roštilja možete podmazati presavijenim papirnatim ubrusom umočenim u ulje ili istrljati kriškom masne slanine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
10 blagodati klinčića: Pomaže u mršavljenju i jača imunitet
MOĆNI ZAČIN

10 blagodati klinčića: Pomaže u mršavljenju i jača imunitet

Klinčić je začin koji ujedno nudi i zdravlje i okus, pa se njegove blagodati mogu iskoristiti i u svakodnevnoj prehrani. Bilo da ga koristite u piću ili jelima, ovaj začin vašim će obrocima donijeti dodatnu vrijednost