Obavijesti

Lifestyle

Komentari 56

Slasni preokrenuti kolač sa šljivama jednostavan je i brz

Slasni preokrenuti kolač sa šljivama jednostavan je i brz
1

Iskoristite sezonu šljiva i napravite ukusan kolač koji odlično ide uz jutarnju kavu, kao desert nakon ručka ili kao lagana večera u vrijeme ovih velikih vrućina...

Za jedan kalup od 26 cm ili 3-4 mala kalupa

Sastojci:

  • 80 g smeđeg šećera
  • 50 g maslaca
  • 10 šljiva
  • 1 jaje
  • 50 ml ulja
  • ½ praška za pecivo
  • 150 ml jogurta
  • 100 g brašna

Barbara Črgar

Priprema:

Pećnicu upalite na 180 °C. Šljivama izvadite koštice i narežite ih na trakice. Poslažite šljive u kalup, preko njih prelijte rastopljeni maslac i posipajte sa 60 g smeđeg šećera. Odvojite bjelanjak od žumanjka u dvije zdjele. Bjelanjak izmiksajte u čvrsti snijeg u jednoj zdjeli, a u drugoj izmiksajte žumanjak sa 20 g šećera. U smjesu šećera i žumanjka dodajte brašno i prašak za pecivo, ulje i jogurt. 

Sve skupa izmiksajte a zatim u nekoliko navrata dodajte snijeg od bjelanjka i lagano promiješajte pjenjačom. Prelijte smjesu preko šljiva. Stavite u pećnicu i pecite oko 20 minuta u velikom kalupu ili 15-tak u manjim kalupima. Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite 5-10 minuta da odmori. Zatim kalup poklopite sa tanjurom, okrenite kolač i lagano skinite kalup. Ovaj kolač radi se sa raznim voćem – breskve, marelice, jabuke, pa dajte mašti na volju.

Dobar tek!

Barbara Črgar

Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 56
Ispovijest majke tinejdžera: Što će susjedi reći? Slučajno sam spavala s 19-godišnjakom
'NE RADIM TO INAČE'

Ispovijest majke tinejdžera: Što će susjedi reći? Slučajno sam spavala s 19-godišnjakom

Nakon večernjeg izlaska s prijateljima iz teretane, pozvala je nekoliko ljudi kod sebe na druženje jer su njezina djeca bila kod oca. Jedna stvar vodila je drugoj...
Dođite na 'Ničiju svadbu' svake subote u Zagrebu! Vijori barjak, trešte domaći hitovi, leti buket
ADVENT U ROUGEMARINU

Dođite na 'Ničiju svadbu' svake subote u Zagrebu! Vijori barjak, trešte domaći hitovi, leti buket

Rougemarin bistro je odlučio podići Advent na novu razinu - svake subote organizira svadbu bez mladenaca, za koju su dovoljni samo kumovi, buket i podvezica. Marin Medak pripremio je i tajni meni. Svi ste pozvani