Umjesto jagoda u kremi možete koristiti i borovnice ili maline, a osvježavajući okus dat će joj kremasti sir. Biskvit se radi samo od maslaca te mljevenih keksi
Osvježavajuća torta od sira i bijele čokolade bez pečenja
Sastojci:
Biskvit
- 250 g keksi
- 100 g maslaca
Krema:
- 50 g maslaca
- 400 g bijele čokolade
- 500 g krem sira
- 30 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 g jagoda/borovnica/malina
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona.
Priprema:
Kekse (najbolje Digestive) izmrvite pomoću valjka za tijesto ili blendera i dodajte otopljeni maslac. Promiješajte, prebacite u kalup za tortu i smjesu dobro utisnite. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu. Na pari otopite bijelu čokoladu i maslac. U zdjeli pomiješajte krem sir i vrhnje za šlag sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Kada dobijete homogenu smjesu dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Jagode ili neko drugo voće narežite na kockice, dodajte u smjesu i lagano promiješajte. Kremu prelijte preko biskvita od keksi i ostavite u hladnjaku da se hladi minimalno 3 sata, a najbolje preko noći.