Jaja se sole tek pred kraj i mute u tavi, ne prethodno. Moraju biti mekana, a vlasac im daje seksi izgled, pojašnjava jedan od najpoznatijih kuhara, Gordon Ramsay
Gordon Ramsay: Otkrit ću vam kako ispeći savršenu kajganu
Savršena kajgana
Sastojci: 3 jaja, malo maslaca, pola žlice milerama, malo soli i papra, nasjeckani vlasac; klobuci velikih šampinjona, sol i papar, cherry rajčice; kruh od kiselog tijesta, malo maslinova ulja
Priprema: Klobuke šampinjona stavite na malo ulja, ali držite ih cijele. Rajčice operite, posušite i stavite cijele na tavu. Kruh narežite na deblje kriške i ispecite u tosteru. Jaja stavite u posudu i nemojte ih soliti. Maslac stavite u jaja. Špatulom miješajte jaja na vatri, ne prije. Čim se počne lijepiti za površinu maknite s vatre, miješajte i vratite na vatru. Neprestano miješajte. Nekoliko puta maknite s vatre, miješajte i vratite nazad na vatru.
Stavite pola žlice milerama u jaja, izmiješajte i tek sada posolite i popaprite. Dodajte malo nasjeckanog vlasca. Sve izmiješajte. Na tanjur poslažite klobuke šampinjona, kruh malo poprskajte maslinovim uljem, na njega stavite kajganu, a sa strane rajčice. Poslužite.