Čokoladna torta s narančama idealan je blagdanski recept jer je vrlo aromatična, a nije ni previše "teška". Kako se priprema otkriva nam kuharica Kata Mićanović
Božićna kuhinja: Neodoljiva čokoladna torta s narančama
Ova profinjena torta s aromom oraha i naranče te bogatom čokoladnom kremom prava je poslastica za ljubitelje čokolade. Da li je biskvit za tortu gotov provjerit ćemo čačkalicom, ako ona ne prolazi slobodno kroz njega znači da još nije pečen.
Tortu nije teško izraditi a nakon što se biskvit ispeče treba ga samo preliti s čokoladnom kremom. Kako se priprema u video receptu detaljno pokazuje kuharica Kata Mićanović.
Priprema:
U posudi mikserom pjenasto umutite jaja i smeđi šećer. Nastavite redom umiksavati integralno brašno, mljevene orahe, kakao, svježe naribanu koricu naranče, kiselo vrhnje i prašak za pecivo. Kada ste dobili jednoličnu smjesu, ručno lopaticom umiješajte naribane jabuke i filete od naranče.
Gotovu smjesu prebacite u namašćen kalup čije ste dno obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici 40-ak minuta na 180 stupnjeva. Pečeni i ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom koju ste napravili tako da ste u slatkom vrhnju otopili čokoladu za kuhanje. Kolač ohladite u hladnjaku i poslužite.
Kompletan recept sa sastojcima pogledajte na kuhari.com, a ostale video recepte u našem specijalu. Već sutra vas očekuje novi božićni recept.