Obavijesti

Sport

Komentari 24

Zadar šokirao Cedevitu u ABA ligi, Bošnjak je imao svoj dan

Zadar šokirao Cedevitu u ABA ligi, Bošnjak je imao svoj dan
4

Cedevita je dočekala pretposljednju momčad ABA lige i izgubila u Domu sportova. Bilo je 74-71 za Zadrane u 11. kolu. Gostima je to četvrta pobjeda u regionalnoj ligi

VIDEO

Košarkaši Zadra napravili su mini-senzaciju na gostovanju u Domu sportova pobijedivši četvrtu momčad ABA lige. Bilo je 71-74 za Zadrane u 11. kolu i četvrta pobjeda za pretposljednju momčad regionalne lige. 

Cedevita je furiozno krenula u utakmicu. Zadru je trebalo neko vrijeme da posloži stvari na parkeru. Prve dvije četvrtine pripale su Cedeviti (20-16 i 21-16), Zadar je bio vrlo dobar u trećoj (18-21), a u četvrtoj dionici igre Cedevitina igra se raspala.

Nakon tri minute igre u posljednjoj četvrtini Zadar dolazi u vodstvo (59-62). Bilo je to prvo zadarsko vodstvo na utakmici s tri koša. Zadar je zahvaljujući 14-2 seriji imao i 67-61. Pretposljednja momčad regionalne lige radila je puno problema četvrtoj momčadi ABA lige u "dvojci" Doma sportova. 

Gosti su igrali sjajnu obranu, Cedevita nije imala ideju u napadu i stvari nisu dobro izgledale za momčad Jasmina Repeše. Četiri minute prije kraja Zadar je imao šest koševa prednosti. No Cedevita se vraća na 67-67 tri minute do kraja utakmice.

Zadar je minutu i pol prije kraja imao četiri koša prednosti (67-71). Cedevita je pogodila za 69-71, Zadar promašio, ali domaćini također nisu precizni. Važan skok Zadra u napadu, dva koša prednosti i slobodna bacanja 20 sekundi prije kraja za 73-69 za Zadar. Tu je bio kraj za Cedevitu.

Kod Zadra najbolji je bio Domagoj Bošnjak sa 17 koševa, trice je pucao pet od šest. Kod Cedevite Fran Pilepić zabio je 15 koševa. 

Repeša: Fali nam treninga

Pokazali smo srčanost, momčadski duh i zajedništvo. To nas je odvelo do pobjede, rekao je jedan od zadarskih junaka, Domagoj Bošnjak, koji je zabio 17 koševa.

- Ova pobjeda treba ohrabriti moje momke, pokazati im da vrijede više od dosad prikazanog. Uvijek moramo igrati isto, na 100 posto - dodao je trener Zadra, Ante Nazor.

Jasmin Repeša bio je razočaran, ali se požalio na manjak treninga.

- Imamo puno utakmica i putovanja. To nam smanjuje mogućnost za treninge. Kad ne dominiramo energetski, teško da možemo ikoga dobiti - rekao je Repeša i komentirao neigranje Roka Ukića.

- On nije trebao ni ići ni u Moskvu, mora se oporaviti. Ima problema s vratom.

Regionalna liga, 11. kolo:

  • Cedevita - Zadar 71-74
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Dinamo - Lokomotiva 5-1: Bjelica je startao pobjedom, stoper briljirao s dva gola!
PREKID KRIZE

Dinamo - Lokomotiva 5-1: Bjelica je startao pobjedom, stoper briljirao s dva gola!

Dinamov stoper prvijenac je zabio u 91. minuti, a tri minute kasnije ponovno je bio precizan za konačnih 5-1. Ovo je prva pobjeda "modrih" u prvenstvu nakon 24. kolovoza i Gorice na Maksimiru (2-1)...

VIDEO Majstorija Gvardiola! Čudesan dribling pa fantastičan završetak. Pogledajte golčinu
TOČI, JOŠKO

VIDEO Majstorija Gvardiola! Čudesan dribling pa fantastičan završetak. Pogledajte golčinu

Krasno je primio proigravanje Grealisha, Burna driblingom poslao u prošlost pa Tonaliju kroz noge zabio fantastičan gol u drugi kut. Joško Gvardiol opet je briljirao
Maestralni Gvardiol zaludio je društvene mreže: 'Briljantan je! Mora postati jedan od najboljih'
NEVJEROJATAN JE

Maestralni Gvardiol zaludio je društvene mreže: 'Briljantan je! Mora postati jedan od najboljih'

Napadačke vještine su mu apsolutno sulude za čovjeka koji je i vrhunski obrambeni igrač, jedan je od hvalospjeva na račun hrvatskog reprezentativca koji je zabio spektakularan gol u remiju protiv Newcastlea