Obavijesti

Sport

Komentari 227

Teodosić na 0/9, Srbija ostala bez medalje protiv domaćina

Teodosić na 0/9, Srbija ostala bez medalje protiv domaćina
5

Francuska je s 81-68 pobijedila Srbiju u utakmici za treće mjesto na Eurobasketu. U pobjedi je uživalo 24 tisuće gledatelja u Lilleu, oduševio ih je centar Utah Jazza

VIDEO

Žalili su se u prvom poluvremenu na suce i navijači Srbije, ali i Aleksandar Đorđević, Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica i Zoran Erceg, svaki posebno poslije dvojbenih odluka sudačke trojke. No i igra uz nepovoljni kriterij držala ih je na samo pet koraka zaostatka na poluvremenu (37-32).

Raspad je stigao u trećoj četvrtini, u kojoj su Nando De Colo i Evan Fournier predvodili bijeg Francuske do 58-42, poslije čega se Srbi više nisu uspjeli oporaviti. A bez raspoloženog Teodosića, konačnih 81-68 realan je odnos snaga na terenu. 

Naime, Francuzi su natjerali Teodosića da šutira iz igre 0/9 i zabije ukupno tri koša, a ostao je i na tri asistencije i tri izgubljene lopte. Čak i kad se našao sam na prodoru, spremno je čekao Rudy Gobert, koji je potjerao Srbiju iz prostora pod koševima. 

Francuski toranj završio je s 15 koševa, 14 skokova, od čega sedam u napadu i tri blokade, pa ne čudi da je publika skandirala upravo njegovo ime na kraju utakmice. Najbolji strijelac bio je Nando de Colo s 20 koševa, za što je zaslužio povike: "MVP, MVP!", no trebalo bi se dogoditi čudo da ta nagrada završi u njegovim, a ne u rukama Paua Gasola. 

Domaćin Eurobasketa upotpunio je kolekciju. Prije četiri godine u Litvi, Francuzi su bili srebrni, prije dvije u Sloveniji zlatni, a pred domaćih 24 tisuće gledatelja pokupili su i broncu. Na postolju su dugim pljeskom pokazali publici koliko im je pomogla kroz protekla dva tjedna.

Dugo nakon što su primili medalje, na postolju su ostali Tony Parker i Nicolas Batum. Batum je bio tužniji od dvojice, još ga proganjaju promašena slobodna bacanja u polufinalu protiv Španjolske, ali smogao je snage da navijačima preko razglasa kaže: Merci! I Parker je održao govor, obećao je da ovo nije njegov i Batumov kraj u reprezentaciji.

- Ne brinite, vratit ćemo se - obećala su dva ponajbolja francuska igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 227

VIDEO

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv
ADUTI ZA LIGU NACIJA

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv

Izbornik i dalje vjeruje četvorici dinamovaca unatoč rezultatskoj krizi, a nije pozvao nijednog klasičnog desnog beka iako je najavio da će pretresti tu poziciju

Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...
STUDIO HNL

Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...

Mmaeeov je govor tijela bio jako loš. On je spustio čarape, raspustio kosu. Nisi Sergio Ramos. Nisi ni tako dobar ni tako lijep. Durdov? Već čitam da je hrvatski Yamal. Polako...
I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka
'ISTEKAO NAM JE LEASING'

I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka

Plus+ Upravi kluba istekli su leasing ugovori za najam vozila, pa su oni obnovljeni, uz nešto povoljnije uvjete sponzorskog paketa. A i dalje će se voziti istom vrstom i klasom automobila kao prošle godine...