Obavijesti

Sport

Komentari 7

Reprezentativka: Hrvatica iz Orlanda ima čak 45 tetovaža

Reprezentativka: Hrvatica iz Orlanda ima čak 45 tetovaža
2

"PRO BONO" S Hrvatskim košarkaškim savezom nisam razgovarala o novcu, ionako dobro zarađujem u klubu, kaže Shavonte Zellous, hrvatska reprezentativka

VIDEO

Dok sam slušala ljude iz HKS-a kako prepričavaju iskustva iz Londona, već sam se naježila. Jedva čekam izaći na teren i pomoći Hrvatskoj da dođe i do Rija.

Tako je govorila Shavonte Zellous , 28-godišnja američka košarkašica koja će u lipnju nositi hrvatski dres na Eurobasketu u Mađarskoj. Postat će prva strankinja u našoj košarkaškoj reprezentaciji.

- Ne osjećam pritisak zbog toga. Na kraju, osvajala sam i NBA ligu i Euroligu, naviknula sam se na pritisak i velike pozornice, a ovu odluku shvaćam kao novu priliku. Još malo podižem letvicu u karijeri - rekla je Zellous .

Ženski D-Wade

Euroligu je osvojila s Galatasarayem prošle sezone, a ove se vratila na završni turnir u dresu Fenerbahčea. U WNBA ligi došla je do prstena s Indiana Feverom, a u finalnoj seriji te 2012. zabijala je 17 koševa po utakmici. Igračke kvalitete lakše je shvatiti kad je upitate da se usporedi s nekom NBA zvijezdom.

- Tko bih bila? Dwyane Wade, definitivno - smije se Zellous .

- Obožavam ga gledati. Volim njegov stil jer nije sebičan igrač, a jedan je od onih koji mrze gubiti i sve će učiniti da dođe do pobjede. I ja sam takva - objasnila je usporedbu. No za razliku od zvijezde Miami Heata, koji nema nijednu tetovažu, Shavonte ih ima čak 45.

- Tetovaže su moj hobi. Prvu sam napravila još u srednjoj školi, a puno je religijskih motiva jer sam velika vjernica. Bog mi je uvijek na prvome mjestu - kaže Shavonte .

Ako s Hrvatskom ostvari cilj i izbori OI, i olimpijski krugovi će završiti na njenom tijelu.

- Sigurno. O Olimpijskim igrama sanjate kad ste dijete, a s Hrvatskom sad mogu ostvariti taj svoj san.

Novac nije bitan

Igračica s njezinim životopisom mogla je zaraditi poneku tisuću eura nastupom za druge reprezentacije, ali od Hrvatske ne želi uzeti ni lipe.

- Novac nije bitan. Pa ionako dobro zarađujem u klubovima. Presudila je dobra reprezentacija, a pomaže i to što je Hrvatska predivna. Jedva čekam malo vidjeti obalu kad se vratim na pripreme.

Izbornik Braslav Turić već je okupio dio reprezentacije u Vodicama, a Zellous dolazi 26. svibnja. Zbog igranja za Hrvatsku na EP-u propustit će dio WNBA sezone, pa riskira i smanjenje plaće u Indiani. Ako se do dogovorenog roka ne vrati u dres Fevera, mogla bi ostati bez 10 posto godišnje plaće u WNBA, ali to je rizik kojeg svjesno preuzima.

- Razgovarala sam s generalnim menadžerom i trenerom. Drago mi je da su svjesni koliko mi ovo znači, pa su mi dopustili igrati za Hrvatsku.

VIDEO

Ovisna o sportu

I kad nije na terenu, Zellous je uz sport. Najviše voli atletiku i američki nogomet.

- Od atletičara sam uvijek voljela Michaela Johnsona. Marion Jones bila mi je draga prije doping skandala, a od nekih novijih generacija svidjela mi se Sanya Richards-Ross. U NFL-u obožavam Pittsburgh Steelerse i Troya Polamalua. Studirala sam u Pittsburguhu, navijanje za Steelerse došlo mi je prirodno.

NBA ligu ne prati dok ne počne doigravanje iz jednostavnog razloga.

- Previše je utakmica, vidi se da je u playoffu to skroz neki drugi sport u odnosu na početak sezone. Voljela bih da Golden State Warriorsi osvoje naslov, po mogućnosti protiv Clevelanda u finalu. Ali tko tu može išta prognozirati, svi su na 1-1 u seriji, a Mike Conley s Memphisom je pokazao koliko jedan igrač može promijeniti odnose snaga na terenu.

Završila kriminalistiku

Zellous je iz Orlanda, gdje se zaljubila u košarku jer je Tangela Allen, njezina majka, također bila košarkašica.

- Zbog nje nosim broj 1 u WNBA ligi, to je bio njezin broj. U HKS-u sam se slikala s brojem 13, taj su mi dres dali, ali ne znam koji ću broj nositi u hrvatskom dresu. U europskim klubovima uglavnom nosim broj 8, jednostavno sam ga dobila prvi put kad sam stigla preko Atlantika i nekako mi je ostao gdje god sam igrala.

Za razliku od većine današnjih sportaša, Shavonte se može pohvaliti da je završila fakultet, a jednog dana kad prestane naganjati protivničke bekove po terenu, počet će naganjati kriminalce po ulicama.

- Završila sam kriminalistiku, željela sam naučiti sve o pravu kako bih razumjela stvari koje mi tad nisu bile jasne. Jednog dana kad prestanem igrati, voljela bih postati detektivka.

Igrački karton

  • Rođena 28. kolovoza 1986.
  • Na sveučilištu Pittsburgh zabila 2,253 poena
  • Prva u povijesti sveučilišta sa 600 ili više koševa u tri sezone
  • Igračica koja je najviše napredovala u WNBA ligi 2013.
  • WNBA All-Star 2013.
  • Osvojila WNBA naslov s Indianom 2012. uz 17,0 koševa po utakmici u finalnoj seriji
  • Osvojila Euroligu s Galatasarayem
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Banjole - Dinamo 1-3: Nakon tri poraza, 'modri' slavili u Kupu! Nakon muke s četvrtoligašem
ZA OSMINU FINALA

Banjole - Dinamo 1-3: Nakon tri poraza, 'modri' slavili u Kupu! Nakon muke s četvrtoligašem

Prvak je prošao pobjedom u Istri pred 1400 gledatelja, ali nije to bilo uvjerljivo. Morali su uvesti Petkovića i Mišića, a tek su onda 'prelomili'. Strijelci su bili Špikić, Kulenović i Ademi, a za domaćina Kamenički