Obavijesti

Sport

Komentari 8

Repeša: Nije moglo biti ljepše; Gordić: Najdraži koš u karijeri

Repeša: Nije moglo biti ljepše; Gordić: Najdraži koš u karijeri
18

Tricom Nemanje Gordića osam sekundi prije kraja Cedevita je pobijedila Zadar 86-82 i treći put osvojila Kup Krešimira Ćosića u uzbudljivoj završnici u Vukovaru...

VIDEO

Cedevita je u Vukovaru kao službeni domaćin došla do trećeg naslova pobjednika Kupa Krešimira Ćosića. U prvom finalu u kojem je na suprotnoj strani bio Zadar "vitamini" su slavili 86-82 unatoč lošoj krajem prve i početkom druge četvrtine, kada su gubili 44-25.

- Ponosan sam, na "-19" nitko nam nije davao šanse. Za čovjeka heroja u gradu heroju nije moglo završiti zanimljivije i ljepše. Imali smo puno teških putovanja, ozljeda, nismo bili u dobroj formi, ali bilo bi mi strašno krivo da nismo ovo osvojili. Pred nama je kritični period sezone, završnica ABA lige i nokaut-faza Eurokupa i vjerujem da će sad sve krenuti nabolje - rekao je Jasmin Repeša nakon što je Cedevita obranila naslov.

Doduše, za Zadrane je moglo završiti ljepše, pogotovo zato što su imali sve u svojim rukama. U drugoj četvrtini James Florence zabijao je trice preko ruke, uz prekršaj, nanizao 13 poena i odveo Zadar na 19 razlike. No već do poluvremena prednost se istopila. Iako je izgledalo da je Cedevita u posljednjoj četvrtini prelomila utakmicu, Zadar se opet vratio i izjednačio, no Nemanja Gordić osam sekundi prije kraja pogodio je tricu za pobjedu.

- Zabijao sam i prije odlučujuće koševe, ali nikad u nekom finalu, pa mi je ovo svakako najdraži koš karijere - rekao je 26-godišnji bosanski Srbin, koji je na proglašenju pobjednika dobio najveće ovacije od vukovarske publike, pogotovo onih najmlađih.

Završni turnir Krešina kupa u potpunosti je uspio, ljubav Vukovara i Cedevite, koja je već prošle sezone u istoj dvorani ugostila Alkar, trajat će i dalje, no zasad samo u domaćim natjecanjima zbog ograničenosti dvorane.

- Da je veća dvorana, igrali bismo tu i druga natjecanja. Ovo gostoprimstvo i toplinu treba zaslužiti, a mislim da smo mi to u svakom detalju vratili Vukovaru - rekao je gazda Cedevite Emil Tedeschi.

Trener Zadra Ante Nazor može žaliti za velikim padom u igri, ponajviše u šutu, iako su Zadrani bili na dobrom putu doći do prvog naslova u Kupu još od 2007.

- Velika prednost možda nam je došla prerano, zbog mladosti smo upali u euforiju, dopustili Cedeviti da se vrati. Učinili smo što smo htjeli, doveli utakmicu u egal-završnicu, ali ipak je do izražaja došla njihova kvaliteta - poručio je Nazor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Dilaver: 'Bjelica će probuditi i Petkovića!' Budimir: 'Uh, kad je potjerao iz momčadi Lecjaksa...'
BIVŠI DINAMOVCI ZA 24SATA:

Dilaver: 'Bjelica će probuditi i Petkovića!' Budimir: 'Uh, kad je potjerao iz momčadi Lecjaksa...'

Plus+ Nenad je sad najbolje rješenje. Igrat ćeš onoliko koliko zaslužiš. Kod njega se i prvi i 25. igrač u momčadi dobro osjećaju, naglašavaju igrači koje je vodio u prvom mandatu
Hrvatska - Argentina 0-2: Kraj SP-a za Hrvate. Dvije velike pogreške poslale nas kući...
OSMINA FINALA SP-A

Hrvatska - Argentina 0-2: Kraj SP-a za Hrvate. Dvije velike pogreške poslale nas kući...

Uz dvije velike greške na početku prvog poluvremena, odnosno drugog, Hrvatska je izgubila u osmini finala Svjetskog prvenstva od Argentine. Imali smo više udaraca od Argentinaca, ali slaba je to utjeha