Obavijesti

Sport

Komentari 11

Otpisani su najbolji: Hrvatska proigra kad joj nitko ne vjeruje

Otpisani su najbolji: Hrvatska proigra kad joj nitko ne vjeruje
4

I dok su nogometaši vatreni, rukometaši kauboji, a vaterpolisti barakude, najbliže što su košarkaši bili nadimku bilo je s "otpisanima". I nije neka pozitiva, zar ne?

VIDEO

Počelo je s tim nadimkom još 2008. godine. Na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Pekingu pojavila se tek šačica novinara, a pokušaj hrvatske košarkaške reprezentacije da izbori prvi plasman na OI poslije 12 godina nije pratila ni javna televizija. Još i neuvjerljiva igra protiv Kameruna, pa onda i -17 poslije prve četvrtine protiv Arroya, Ayusa i Portorika... Tako je lako bilo otpisati košarkaše.

I priznat će svi koji su tad bili u atenskoj Oaki na tim kvalifikacijama, u tom trenutku proklinjali su sebe i šefove i svijet jer su morali gledati novu blamažu hrvatske košarke. Već smo imali spreman predložak u Wordu s komentarom na temu: "Ništa ovo ne valja, pa znate vi što su Dražen i Krešo" i slične floskule o boljim davnim vremenima.

Međutim, niste nijedan takav komentar pročitali tog ljeta prije sedam godina. Jer su košarkaši reagirali, baš kad smo ih otpisali, preokrenuli su protiv Portorika, projurili protiv Kanade i za kraj svladali i Njemačku s Dirkom Nowitzkim, sasvim dovoljno za plasman u Peking, gdje je Hrvatska na kraju zapela u četvrtinalu. Što je manje bitno od činjenice da smo poslije 12 godina vidjeli OI.

Za bolji primjer otpisivanja ne treba ići toliko daleko u prošlost. Evo, neka dignu ruke svi koji su poslije minus tisuću protiv Španjolske u prvom kolu EP-a prije dvije godine u Celju mislili da će Jasmin Repeša i njegovi igrači dogurati sve do polufinala u Sloveniji. Nema ih puno. Više nas je koji smo prije bili spremni uložiti novac i na KK Cetinu iz Trilja, da se kojim slučajem našla na Eurobasketu, nego na Hrvatsku.

A točno taj glupi osjećaj pratio je hrvatsku ekspediciju i do sjeveroistoka Francuske ovog petka. Podebljan porukama i komentarima u stilu: "Oni naši košarkaši su me razočarali" ili "Treba ih sve potjerati" ili "Jel' kasno da pošaljemo tu Cetinu u Lille umjesto ovih?"

Otpisali smo ih. Opet. Zvižduci u Areni poslije poraza od Gruzije to najbolje govore. I zato i ne čudi što su i igrači poslije utakmice naglašavali da tako loša igra možda uopće nije loša vijest uoči osmine finala i ogleda s Češkom, pa možda i Srbijom u četvrtfinalu. Ni na treningu na stadionu Pierre-Mauroy u Lilleu nisu izgledali kao da još plaču zbog ružnog ispraćaja iz Zagreba, dapače, prije su izgledali kao da ne mogu dočekati početak sljedeće utakmice.

Očito su se i oni napunili inatom. Jednom ih je odveo na Olimpijske igre, drugi put do polufinala EP-a. Ako i ovaj put donese uspjeh, onda ih jedva čekamo otpisati i uoči Rio de Janeira sljedećeg ljeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv
ADUTI ZA LIGU NACIJA

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv

Izbornik i dalje vjeruje četvorici dinamovaca unatoč rezultatskoj krizi, a nije pozvao nijednog klasičnog desnog beka iako je najavio da će pretresti tu poziciju

I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka
'ISTEKAO NAM JE LEASING'

I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka

Plus+ Upravi kluba istekli su leasing ugovori za najam vozila, pa su oni obnovljeni, uz nešto povoljnije uvjete sponzorskog paketa. A i dalje će se voziti istom vrstom i klasom automobila kao prošle godine...
Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...
STUDIO HNL

Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...

Mmaeeov je govor tijela bio jako loš. On je spustio čarape, raspustio kosu. Nisi Sergio Ramos. Nisi ni tako dobar ni tako lijep. Durdov? Već čitam da je hrvatski Yamal. Polako...