Obavijesti

Sport

Komentari 3

Lafayette se priključio: Kćerku neprestano gledam na Skypeu

Lafayette se priključio: Kćerku neprestano gledam na Skypeu
1

NOVI TATA Amerikanac Oliver Lafayette (31) posljednji se priključio hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji na pripremama za EuroBasket, čekao je rođenje kćeri

VIDEO

Obično nas ni najmanje nije briga kad neki Amerikanac očekuje prinovu u obitelji, no dolazak na svijet Bexley Lafayette uvjetovao je kompletiranje hrvatske reprezentacije na pripremama za Eurobasket.

Američki razigravač Oliver Lafayette, koji je prošlog ljeta debitirao za Hrvatsku na SP-u u Španjolskoj, u Zagreb je došao u srijedu i odradio nekoliko treninga.

- Uh, bilo je teško pregovarati o kasnijem dolasku, praktički odmah nakon rođenja kćerkice Bexley morao sam na avion. Proveli smo tri dana zajedno, stalno sam je čvrsto držao. I sad svaki slobodan trenutak provodim na Skypeu sa suprugom kako bih mogao gledati kćerkicu - otkrio je odlično raspoloženi i nasmijani Laf, kako su ga suigrači lani prozvali.

U petak se u Lučkom zagrijavao s ostatkom momčadi prije pripremne utakmice protiv BiH, no nije igrao, gledao je sa strane i rastezao se.

- Dojmovi su dobri, ove godine mi je lakše nego lani kad nikoga nisam poznavao, za mnoge nisam znao ni kako igraju. Sad već na treninzima sve znam - rekao je 31-godišnjak iz Baton Rougea u Louisiani.

U specifičnoj je situaciji. Bivši trener iz Valencije Velimir Perasović sad mu je izbornik, a bivši izbornik Jasmin Repeša bit će mu trener u Milanu iduće sezone. Idealan je čovjek za usporedbu.

- Ne, ne, ne, ne, ne - odmahivao je glavom uz smijeh, svjestan da mora odgovoriti politički korektno kako ni jednog od njih dvojice ne bi slučajno uvrijedio.

No dobro se snašao.

- Obojica su sjajni treneri, vole jaki tempo i čvrste obrane, imaju sličan stil. Možda sad u reprezentaciji igramo više presinga po cijelom terenu - objasnio je američki razigravač, koji je lani svojim igrama ipak ostao dužan.

Kao, uostalom, da budemo pošteni, i hrvatska reprezentacija.

- Očekujem istu ulogu kakvu sam imao lani. Moram voditi momčad koja je puna dobrih strijelaca i defenzivaca. Možemo biti bolji nego prošle godine barem zato što dulje igramo zajedno - zaključio je Lafayette, spreman za veće dosege od lanjske osmine finala SP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka
'ISTEKAO NAM JE LEASING'

I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka

Plus+ Upravi kluba istekli su leasing ugovori za najam vozila, pa su oni obnovljeni, uz nešto povoljnije uvjete sponzorskog paketa. A i dalje će se voziti istom vrstom i klasom automobila kao prošle godine...