Obavijesti

Sport

Komentari 16

Iznenađenje na startu: Zadar s uvjerljivih +13 srušio Cedevitu

Iznenađenje na startu: Zadar s uvjerljivih +13 srušio Cedevitu
4

Nismo zabili 85 koševa u cijeloj sezoni. Otpustili smo kočnicu, i sad očekujem sve bolju igru, rekao je trener Vidaković nakon pobjede Zadra kod Cedevite 85-72

VIDEO

Posljednja utakmica otvarajućeg kola A-1 Lige za prvaka donijelo je veliko iznenađenje u kojem je Zadar došao do uvjerljive pobjede protiv Cedevite u Domu sportova 85-72.

Očito su Zadrani dobili krila nakon što su izborili ostanak u ABA ligi te su pokazali dominaciju nad sudionikom regionalnog Final Foura, koji danas nije bio prisutan na utakmici.

Gosti su vodili od početka do kraja utakmice s desetak koševa prednosti, a Repešina momčad se malo primakla Zadru u posljednjoj četvrtini. No sjajnim šutom za tri gosti su opet pobjegli na dvoznamenkasti broj koševa i stigli do velike pobjede.

- Zadrani su odigrali puno bolje, pokazali veću želju i bili bolji u svim segmentima. Kad nam protivnik u prvoj četvrtini zabije 24 poena, sve je jasno. Razigrali su se, pogađali šuteve, neke i sretno, ali sreća prati hrabre. Imali su 59 posto šuta za tricu što jasno pokazuje kakvu smo obranu igrali - rekao je trener Cedevite Jasmin Repeša nakon utakmice.

Marko Šutalo smatra da je ključ pobjede bio izboreni ostanak u ABA ligi.

- Ostankom u ABA ligi zbacili smo ogroman teret s leđa. Htjeli smo pokazati da se možemo nositi sa Cedevitom i Cibonom, dogovorili smo se da se nećemo opterećivati, da ćemo dati maksimum i da ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti - rekao je Šutalo, a trener Zadra Rajko Vidaković je dodao:

- Nismo zabili 85 koševa u cijeloj sezoni, inače smo na 50 i nešto. Otpustili smo kočnicu, i sad očekujem sve bolju igru. Ne vjerujem da nas je Cedevita podcijenila, Repeša ne bi to dopustio. Vjerujem da su bili umorni jer su u ponedjeljak igrali s Partizanom u Beogradu.

Najbolji kod Zadrana bio je Lawrence sa 17 koševa i šest asistencija, Šutalo je ubacio 13, a Dijan 11 koševa, dok je kod Cedevite najefikasniji bio Smith s 19 koševa, ali u posljednjoj četvrtini nije zabio nijedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Budimirova životna priča: 'Tata je poginuo u nesreći. Mama nam je sve omogućila...'
ANTE JE SRUŠIO BARCU

Budimirova životna priča: 'Tata je poginuo u nesreći. Mama nam je sve omogućila...'

Zbog rata smo napustili dom 1992. u Žepču, počeo sam igrati kad je Hrvatska osvojila broncu u Francuskoj, a i žena mi je izbjeglica, iz Vukovara je. Kod frizure pazim da prekrije rez na glavi od pada na bazen

Dinamo - Lokomotiva 5-1: Bjelica je startao pobjedom, stoper briljirao s dva gola!
PREKID KRIZE

Dinamo - Lokomotiva 5-1: Bjelica je startao pobjedom, stoper briljirao s dva gola!

Dinamov stoper prvijenac je zabio u 91. minuti, a tri minute kasnije ponovno je bio precizan za konačnih 5-1. Ovo je prva pobjeda "modrih" u prvenstvu nakon 24. kolovoza i Gorice na Maksimiru (2-1)...
Englezi se raspisali o ubojitom hrvatskom napadaču: 'Treba paziti na njega, nevjerojatan je'
ISHVALILI GA

Englezi se raspisali o ubojitom hrvatskom napadaču: 'Treba paziti na njega, nevjerojatan je'

Riječ je o za njih nevjerojatnom igraču, čovjeku koji uživa u pravom statusu, njihovom najboljem strijelcu ikad, kaže zaposlenik Tottenhama o Andreju Kramariću