Obavijesti

Sport

Komentari 15

I Orlando želi Hezonju: 'On ima ogroman napadački potencijal'

I Orlando želi Hezonju: 'On ima ogroman napadački potencijal'
1

Mariju Hezonji se cijelu sezonu predviđa plasman među deset najboljih na NBA draftu ove sezone, a sve je izglednije da bi mogao biti izabran čak među prvih pet

VIDEO

U utorak se održava NBA "lottery", odnosno određuje se redoslijed kojim će momčadi birati na draftu. Nakon toga klubovi će moći preciznije odrediti prioritete i odlučiti koga unovačiti u najjaču ligu svijeta.

Godinu nakon Darija Šarića, hrvatski kandidat na draftu bit će njegov bivši suigrač iz Zagreba Mario Hezonja. Njemu se cijelu sezonu predviđa plasman među deset najboljih, a sve je izglednije da bi mogao biti izabran čak među prvih pet.

Orlando Magic jako je zainteresiran za 20-godišnjeg Dubrovčanina. Klub s Floride će, ne promijeni li "lottery" predviđeni redoslijed, birati peti. Padne li na šesto ili sedmo mjesto, vjerojatno će izabrati Hezonju, piše Orlandomagicdaily.com

Budući da ovogodišnji draft ne obiluje supertalentima, očekuje se da se klubovi neće previše voditi potrebama za određenom pozicijom, nego birati najbolje igrače koji su im na raspolaganju. Većina relevantnih portala Hezonju vidi kao šesti ili sedmi izbor.

"Njegov napadački potencijal je ogroman. Vrlo je atletičan i nevjerojatno skočan, a i dobar je šuter, čak i iza NBA linije za tri poena", piše Orlandomagicdaily.com.

Magic je prošle sezone kao 12. izabrao Darija Šarića, ali odmah ga je "trejdao" u Philadelphiju. Odluči li se i drugu godinu zaredom za Hrvata, izvjesno je da bi ga zadržao.

Međutim, prije Orlanda birat će LA Lakersi (opet, ne promijeni li "lottery" redoslijed), a njima je Hezonja zanimljiv kao dugoročna zamjena za Kobea Bryanta. Naravno, ne smatraju da će naš košarkaš ikad dosegnuti visine poput jednog od najboljih bekova u povijesti, ali sviđa im se njegov mentalitet.

- Ima taj 'ubilački' instikt, želi uništiti protivnika na terenu - napisao je glavni ESPN-ov analitičar drafta Chad Ford.

Kobe Bryant najvjerojatnije će odigrati još samo jednu sezonu, koja bi bila savršena prilika za Hezonju da uči uz njega. Kobe obožava igrače njegova mentaliteta i sigurno bi rado pomogao Mariju u prilagodbi s europske na NBA košarku. Ipak, "pick" Lakersa zaštićen je samo za prvih pet mjesta. Ispadnu li nakon "lotteryja" iz Top 5, umjesto njih birat će Philadelphia. Nije isključeno ni da bi se Sixersi odlučili za Hezonju i tako ga ponovno spojili s Darijem Šarićem, koji će im se najvjerojatnije priključiti u sezoni 2016./17.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Banjole - Dinamo 1-3: Nakon tri poraza, 'modri' slavili u Kupu!  Susret su prelomili tek pred kraj
ZA OSMINU FINALA

Banjole - Dinamo 1-3: Nakon tri poraza, 'modri' slavili u Kupu! Susret su prelomili tek pred kraj

Izabranici Sandra Perkovića prošli su dalje u Kupu pobjedom u Istri kod Banjola (3-1), ali nije to bilo uvjerljivo kako su navijači očekivali. Morali su pred sam kraj utakmice uvesti Petkovića i Mišića, a tek su onda 'prelomili'