Obavijesti

Sport

Komentari 4

Hit trener Cedevite: Mršićeva godina je bila za čistu desetku

Hit trener Cedevite: Mršićeva godina je bila za čistu desetku
2

Rezultatski su dečki ispunili sve što su mogli, a najmlađa smo momčad Eurolige, s četvoricom mlađih od 20 godina. U Top 16 očekujem samo napredak, kaže Mršić

VIDEO

Omiljeni trenutak 2015. godine? Dvojim između pobjeda u Milanu i protiv Laborala. Nakon pobjede nad Efesom uvijek se moglo reći da se jedna utakmica dogodi, ali idućim dvjema pokazali smo da ima tu nečega, rekao je Veljko Mršić.

Proljetos je mijenjao bolesnog Jasmina Repešu na klupi i očekivano osvojio naslov prvaka Hrvatske, a na ljeto je, nakon Jaskova odlaska, dobio stalnu ulogu prvog trenera.

- Nenadano je otišao. Nakon završetka prvenstva govorilo se o tome da će ostati, a onda je stigla ponuda Milana. Obavijestili su me tjedan prije njegova odlaska da ću ove sezone ja biti trener - kaže Mršić, svjestan da je to bio rizik za Cedevitu, s obzirom na njegov nimalo impresivan trenerski životopis u seniorskoj košarci.

- Rezultati me nisu mazili ni u Splitu, ni Vareseu, ni Ciboni, ali moji nasljednici bili su još lošiji. U Splitu sam imao 2-9, a Subotić nakon mene 0-11. U Ciboni sam otišao nakon 4-6, završili su na 9-17, iako je došao Šarić, kojeg sam, usput rečeno, ja nagovorio da dođe - rekao je Mršić.

'Upozoravao sam Tomu'

Bilo je “štucavica” na početku sezone, nekoliko neočekivanih poraza, no sve je krenulo nabolje nakon što je otpustio Tomislava Zubčića.

- Otišao je nakon spleta okolnosti. Svatko može pogriješiti jedanput ili dvaput, ali treći put neću dopustiti da stradavamo momčad i ja. Upozoravao sam ga, ali nije reagirao...

Posljedica je bila niz pobjeda i plasman u Top 16 Eurolige. U klubu se slažu da je to veći uspjeh od 3. mjesta u Eurokupu 2011.

Najmlađi u Euroligi

- Rezultatski su dečki ispunili sve što su mogli, a najmlađa smo momčad Eurolige, s četvoricom mlađih od 20 godina. U Top 16 očekujem samo da napredujemo, ali podignemo li Žorića i Walkera na višu razinu, možemo i iznenaditi.

U ABA ligi Cedevita ima deset pobjeda zaredom, ali Mršić ulogu favorita prepušta Budućnosti.

- Oni su prvi i ne želim ih podcjenjivati. Vidjet ćemo tko će biti u kakvom stanju kada dođe vrijeme za to - zaključio je trener Cedevite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Što za boks znači Duboisova pobjeda: Joshua je sad valjda ispucao sve kredite, Hrgi šansa?
DRUGAČIJA 'BITKA ZA BRITANIJU'

Što za boks znači Duboisova pobjeda: Joshua je sad valjda ispucao sve kredite, Hrgi šansa?

Vrhunac lakrdije i podcjenjivanja Duboisa bio je kad su njega kao prvaka i branitelja IBF pojasa, poslali u ring prvog, a njegova izazivača Joshuu drugog! Nezapamćeno...
Dečki, je li to stvarno moguće? Dinamo i dalje nema trenera, a navijači polako gube strpljenje!
BROJNI PROBLEMI

Dečki, je li to stvarno moguće? Dinamo i dalje nema trenera, a navijači polako gube strpljenje!

Plus+ SLAVEN - DINAMO 4-1 Igrači su i u Münchenu poslije utakmice dobili (nezaslužen) pljesak. Ali Koprivnica je puno toga promijenila. Sad su potjerani u svlačionicu, a čelnici kluba prvi put doživjeli otvorene kritike