Obavijesti

Sport

Komentari 9

Euroliga: Cedevita je izdržala poluvrijeme, na kraju minus 15

Euroliga: Cedevita je izdržala poluvrijeme, na kraju minus 15
1

Držala se Cedevita dobro u prve dvije četvrtine te na poluvrijeme otišla sa samo tri koša zaostatka, no u nastavku su domaćini ubacili u brzinu više za konačnih 76-61

VIDEO

Ljubitelji košarke dočekali su i početak nove sezone najjačeg europskog natjecanja. U prvom kolu Eurolige gledali smo šest okršaja, a posljednji je završio nama i najzanimljiviji, onaj u Grčkoj između Olympiakosa i Cedevite. Slavili su domaćini na kraju 76-61 (21-20, 17-15, 19-13, 19 - 13). 

Držala se Cedevita u Heraklionu na Kreti dobro u prve dvije četvrtine te na poluvrijeme otišla sa samo tri koša zaostatka, no u nastavku su igrači Olympiakosa ubacili u brzinu više, odlijepili se i zapravo rutinski održali prednost za pobjedu na startu natjecanja. Domaćine je predvodio Georgios Printezis koji je zabio 20 koševa, dok su u redovima naše momčadi najbolji bili Jacob Pulen s 18 te Tomsilav Zubčić sa 16 koševa. 

'Čudo iz Turske' dobilo Barcu

U prvoj utakmici dana napravljeno je i najveće iznenađenje. Barcelona je na gostovanju već u prvom kolu prosula bodove. Debitant Pinar Karsiyaka je u grotlu Izmira kao prvak Turske svladao katalonsku momčad 71-62. Barca se 'probudila' tek u posljednjoj četvrtini, no Karsiyaka je već imala 16 koševa prednosti i to je do kraja uspjela i sačuvati. Ante Tomić je za 22 minute u igri zabio pet koševa i uhvatio šest skokova. U sljedećem kolu Turci odlaze u Atenu kod Panathinaikosa, dok će Barcelona ugostiti poljsku Stelmet Zielona Goru. 

CSKA uvjerljivo slavio u 'klasiku'

Već u prvom kolu odigran je i svojevrsni euroligaški 'klasik'. CSKA je u Moskvi svladala Maccabi 100-69. U uvjerljivoj pobjedi ruske momčadi najefikasniji je bio Nando De Colo sa 17 koševa, a Miloš Teodosić dodao je 15 uz pet asistencija. 

Crvena zvezda je pred ponovno punom dvoranom uvjerljivo svladala francuski Strasbourg 81-59. Maik Zirbes je ubacio 18 koševa, a Stefan Jović šest manje uz pet asistencija. U redovima gostiju Beaubois je ubacio 17 koševa. 

Stipčević najbolji u porazu Sassarija

Darussafaka je nakon produžetka slavila protiv Sassarija 83-74. Rok Stipčević bio je najbolji igrač gostiju iz Italije. Zabio je 14 koševa uz 3 asistencije i jedan skok za 20 minuta provedenih na parketu. Unicaja je pak na domaćem parketu svladala Brose Baskets rezultatom 76-71. 

Želite biti odjeveni sportski elegantno? Donosimo traper, tenisice i jakne koje morate imati!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv
ADUTI ZA LIGU NACIJA

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv

Izbornik i dalje vjeruje četvorici dinamovaca unatoč rezultatskoj krizi, a nije pozvao nijednog klasičnog desnog beka iako je najavio da će pretresti tu poziciju

Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...
STUDIO HNL

Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...

Mmaeeov je govor tijela bio jako loš. On je spustio čarape, raspustio kosu. Nisi Sergio Ramos. Nisi ni tako dobar ni tako lijep. Durdov? Već čitam da je hrvatski Yamal. Polako...
I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka
'ISTEKAO NAM JE LEASING'

I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka

Plus+ Upravi kluba istekli su leasing ugovori za najam vozila, pa su oni obnovljeni, uz nešto povoljnije uvjete sponzorskog paketa. A i dalje će se voziti istom vrstom i klasom automobila kao prošle godine...