Obavijesti

Sport

Komentari 23

Damjan Rudež najbolji tricaš u drugoj polovici NBA sezone...

Damjan Rudež najbolji tricaš u drugoj polovici NBA sezone...
1

Hrvatski košarkaš od siječnja je najbolji tricaš u NBA ligi, a u cijeloj je sezoni najbolji tricaš u konkurenciji igrača prve godine. U toj je konkurenciji Bogdanović 8.

VIDEO

Do 25. siječnja pogađao je samo 30 posto šutova iza crte za tri poena. No poslije toga Damjan Rudež postao je najbolji tricaš u NBA ligi.

Statistika je to kojom su se pohvalili Indiana Pacersi jer je hrvatski košarkaš pogodio 44 trice iz 86 pokušaja u drugoj polovici sezone. U ožujku je imao 54 posto šuta za tricu, a travanj otvorio s četiri pogođene trice iz pet pokušaja, čime je prestigao Anthonyja Morrowa na ljestvici najboljih tricaša od kraja siječnja.

- Dao sam mu samo jedan savjet. Rekao sam mu da mora zabiti svaki šut - jednostavno je Damjanov uspon objasnio Frank Vogel, trener Pacersa.

A Rudež je na dobrom putu da napravi ono što trener od njega traži. Pogotovo kad je desni kut terena u pitanju. S te pozicije naš je 28-godišnjak pogodio 63 posto šutova, daleko iznad ligaškog prosjeka.

Ukupno je 13. tricaš lige, ali i najbolji među novacima u NBA ligi. U toj je konkurenciji Bojan Bogdanović (33,3%) osmi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

Gotovo je, Bjelica danas stiže u Dinamo! A član uprave odlazi?
STIGAO BIJELI DIM

Gotovo je, Bjelica danas stiže u Dinamo! A član uprave odlazi?

Nenad Bjelica je tijekom jutra riješio svoj status s Union Berlinom, a s njim u Dinamo dolaze Nino Bule, Danijel Jumić, Jasmin Osmanović, Leo Sovina i njegov sin Luka. Iz 'stare' garde tu ostaju dvojica