Obavijesti

Sport

Komentari 33

Curry u bolnici nakon odlične večeri u kojoj je srušio Jamesa

Curry u bolnici nakon odlične večeri u kojoj je srušio Jamesa
4

Sjajni Curry u posljednjoj je četvrtini zabio nevjerojatnih 17 koševa i anulirao Jamesovih 14 te pokrenuo Warriorse koji sada u finalu imaju dvije meč-lopte...

VIDEO

LeBron James ipak ne može sam! Golden State Warriorsi pobijedili su 104-91 i poveli 3-2 u finalu NBA lige. A rasplet se kao u prošloj utakmici dogodio krajem treće i u četvrtoj četvrtini. I otkad se igra po ovom 2-2-1-1-1 formatu momčad koja bi pobijedila u petoj utakmici uvijek je osvojila naslov.

VIDEO

Iako je najbolji igrač ovog finala zabio 40, imao 14 skokova i 11 asistencija, što znači da je bio najbolji u tri statističke rubrike, nije bilo dovoljno. Ovaj put pripriječio mu se Steph Curry i pokazao zašto je bio MVP regularnog dijela. Naime, u posljednjoj četvrtini zabio je nevjerojatnih 17 poena i anulirao Jamesovih 14 te pokrenuo pomalo uspavane Warriorse. Uz to, domaći su u drugom poluvremenu odlično zaustavili LeBrona, zabio je sedam od 19 šuteva iz igre, a u prvom je gađao osam od 15 iz igre.

Sad lakše dišu, to je sigurno, a nekako su se mučili cijelu petu utakmicu, iako nisu trebali. Znalo se da će James zabiti svojih 35 ili više, ali trebalo je zaustaviti ostale. U prošlom susretu s 28 poena ih je uništio Mozgov , a u ovoj je bio premoren, nije robot . Igrao je svega devet minuta i ostao bez učinka, tek je skupio dvije osobne pogreške, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte.

Tako da je David Blatt ostao na dvojicu s klupe, a pod košem su se "tukli" Thompson (19p, 10s), Jones (5p, 1s) i James. Ali to ide i na dušu neiskusnog NBA trenera koji na klupi ima jednog Perkinsa i kao centar bi mu sigurno koristio. No odlučio je ne uvoditi ga, kao ni iskusnog Mariona . Ovaj put je bar Milleru dao priliku.

U takvoj situaciji - ozlijeđena momčad , neiskusan trener koji se pod pritiskom lomi i prekratka klupa - ne može ni James sam. U doigravanju ima prosjek od 36,6 poena, 12,4 skokova i 8,8 asistencija. I vjerojatno će to dodatno "podebljati" u još jednoj ili dvije utakmice. Samo, što s ostalima?

Dellavedova je bio sjajan prve tri utakmice, ali ovaj put nije zaustavio Curryja. Imao je tri ukradene lopte, ali samo pet poena i dvije asistencije. A Curry uz 37 poena još i sedam asistencija. I trice je gađao sedam od 13! "Njegov" Thompson dodao je za sebe skromnih 12 poena, ali Green sa 16 i devet skokova te Iguodala sa 14 poena, osam skokova i sedam asistencija, pomogli su. Ne treba zaboraviti ni Barbosu koji je s klupe napravio što inače radi Lee . Zabio je za 17 minuta 13.

No sve to nije toliko uvjerljivo i da Cavsi nisu toliko umorni, odnosno da imaju barem Irvinga , bilo bi zanimljivo vidjeti ovu seriju. Svakako bi im bila teža, iako je teška i ovako, Curry je nakon utakmice završio u bolnici jer je dehidrirao. To sve govori...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve
'MODRI' U BANJOLE

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve

Plus+ Nenad Bjelica odmara u Poreču pa mnoge zanima hoće li u srijedu potegnuti u 60-ak kilometara udaljene Banjole. A igrači iz drugog plana moraju pokazati ozbiljnost, mirno riješiti nedoraslog suparnika