Obavijesti

Sport

Komentari 63

Čudesni LeBron James razbio Golden State i ušao u povijest

Čudesni LeBron James razbio Golden State i ušao u povijest
9

Cavsi su pobijedili Warriorse 96-91 uz 40 koševa LeBrona Jamesa, koji je u prve tri utakmice zabio 123 koša. Nitko u povijesti finala nije zabio više u prve tri utakmice

VIDEO

Suigrači me trebaju, a moj posao je predvoditi ovu momčad, učiti ih i bodriti. Ovo je velik trenutak za nas, rekao je LeBron James , nakon što je s 40 koševa, 12 skokova i 8 asistencija predvodio Cavse do pobjede.

VIDEO

Cleveland je slavio u 96-91 i poveo 2-1 u finalu NBA lige protiv Golden State Warriorsa. Cavsi, koji su ostali bez Lovea i Irvinga, odigrali su fantastičnu utakmicu protiv najbolje momčadi regularnog dijela lige.

Cavsi su otišli na plus 17 nakon 36 minuta igre. No Golden State se vratio i tri minute prije kraja tricom Stephena Curryja stigao na samo koš zaostatka. A onda, kao i u prošloj utakmici, ukazao se Matthew Dellavedova. Australac je prvo pogodio iz teške situacije uz faul Curryja, a nakon toga stvar je u svoje ruke preuzeo LeBron te, prvo tricom, a potom i sa šest pogođenih slobodnih bacanja, odveo momčad do 2-1.

Dellavedova je završio utakmicu s 20 koševa, po 10 koševa su zabili J.R. Smith i Tristan Thompson. Kod Golden State Warriorsa Stephen Curry je zabio 27 koševa, Igoudala je dodao 15, a Klay Thompson 14.

- Pokušavam napraviti sve što je potrebno, ovo je ipak finale - rekao je LeBron , koji je u prve tri utakmice finalne serije zabio 123 koša.

Nitko u povijesti NBA finala nije zabio više u prve tri utakmice. LeBron je iza sebe ostavio Ricka Barryja (122 koša), Jerryja Westa (118), Michaela Jordana (117) i Shaquillea O'Neala (116).

NBA finale:

  • Cleveland - Golden State 96-91
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 63

VIDEO

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve
'MODRI' U BANJOLE

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve

Plus+ Nenad Bjelica odmara u Poreču pa mnoge zanima hoće li u srijedu potegnuti u 60-ak kilometara udaljene Banjole. A igrači iz drugog plana moraju pokazati ozbiljnost, mirno riješiti nedoraslog suparnika