Obavijesti

Sport

Komentari 15

Cedevita kreće u povijesni Top 16, stiže njihova bivša zvijezda

Cedevita kreće u povijesni Top 16, stiže njihova bivša zvijezda
5

Košarkaši Cedevite u srijedu (30. prosinca) kod kuće otvaraju Top 16, prvi u svojoj povijesti. U Zagreb dolazi Lokomotiv Kuban s hrvatskim reprezentativcem Draperom

VIDEO

Prvi put u povijesti kluba Cedevita je izborila drugu fazu Eurolige, plasirala se među 16 najboljih košarkaških momčadi Europe. Top 16 ovaj put počinje prije Nove godine, a Zagrepčani će prvu utakmicu igrati pred svojim navijačima, u KC Dražen Petrović u srijedu, 30. prosinca u 19 sati.

Protivnik nije atraktivno ime, ali je vrlo jak. Lokomotiv Kuban s omjerom 8-2 bio je prvi u skupini C u konkurenciji velikana poput Barcelone i Panathinaikosa. Momčad iz Krasnodara u sastavu ima četvorica Amerikanaca i nekoliko ruskih reprezentativaca, a hrvatskoj publici najzanimljivije ime je naš reprezentativac i bivša zvijezda Cedevite Dontaye Draper, koji će prvi put zaigrati protiv svoje bivše momčadi nakon odlaska 2012. godine.

Cedevita je prvi krug završila omjerom 4-6, iako je izgubila posljednje tri utakmice. No poraz od Milana u pretposljednjem kolu bio je jednak pobjedi jer je bio manji od devet poena razlike, čime je momčad Veljka Mršića izborila povijesni plasman u Top 16 i još 14 velikih europskih utakmica.

U konkurenciji Lokomotiva, Panathinaikosa, Efesa, Fenerbahčea, Darušafake, Unicaje i Crvene zvezde Cedevita će se pokušati izboriti za četvrtfinale, iako zapravo nema imperativa ni rezultatskog pritiska, no defiitivno je u stanju nositi se s većinom protivnika.

Miro Bilan razvio se u vrhunskog napadačkog centra protiv kojeg niti jedna obrana nije ravnodušna, a Pullen, Babić, Pilepić, White, Arapović i društvo jako dobro ga nadopunjuju. Kad imaju šuterski dan, nitko se ne može zakleti u pobjedu protiv ''vitamina''.

Ulaznice su u prodaji putem sustava Eventim, a cijene se kreću od 20 do 80 kuna. Osim vrhunske košarke, gledatelji će se moći zabaviti uz plesnu skupinu Cedevitas pojačanu breakdancerima, nagradne igre i brojne popratne sadržaje unutar dvorane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Što za boks znači Duboisova pobjeda: Joshua je sad valjda ispucao sve kredite, Hrgi šansa?
DRUGAČIJA 'BITKA ZA BRITANIJU'

Što za boks znači Duboisova pobjeda: Joshua je sad valjda ispucao sve kredite, Hrgi šansa?

Vrhunac lakrdije i podcjenjivanja Duboisa bio je kad su njega kao prvaka i branitelja IBF pojasa, poslali u ring prvog, a njegova izazivača Joshuu drugog! Nezapamćeno...
Dečki, je li to stvarno moguće? Dinamo i dalje nema trenera, a navijači polako gube strpljenje!
BROJNI PROBLEMI

Dečki, je li to stvarno moguće? Dinamo i dalje nema trenera, a navijači polako gube strpljenje!

Plus+ SLAVEN - DINAMO 4-1 Igrači su i u Münchenu poslije utakmice dobili (nezaslužen) pljesak. Ali Koprivnica je puno toga promijenila. Sad su potjerani u svlačionicu, a čelnici kluba prvi put doživjeli otvorene kritike