Obavijesti

Sport

Komentari 4

Cedevita je dobila utakmicu, a Cibona mladog Ivicu Zubca

Cedevita je dobila utakmicu, a Cibona mladog Ivicu Zubca
1

Uz Antu Žižića, Cibona će očito već od sljedeće sezone moći računati na velike stvari od drugog 18-godišnjaka. No ni Ivica Zubac nije spriječio drugi poraz u finalu

VIDEO

Luka Babić u posljednjoj četvrtini pogodio je dvije trice, još jednu je zabio i Fran Pilepić, a Roko Ukić s pet poena u završnici dovršio je posao. Cedevita je sa 79-70 došla do prednosti od 2-0 u finalu prvenstva Hrvatske, pa u utorak u svojoj dvorani može dovršiti obranu naslova. 

- Znali smo da će Cibona pokazati sportski ponos i da neće biti šetnja kao u prvoj utakmici - rekao je Veljko Mršić, trener Cedevite, koju je s 15 koševa predvodio Babić. Jedan manje zabio je Stanko Barać (8 skokova), Pilepić je pogodio sva tri pokušaja za tricu na putu do 12 koševa, a Ukić je uz 11 koševa imao i šest asistencija, najviše na susretu. 

S druge strane, Slaven Rimac čestitao je svojim igračima što su uopće bili u egalu sve do posljednje dvije minute utakmice (69-69). 

- Ispuhali smo se na kraju, pa je mogla doći do izražaja ta njihova individualna kvaliteta. Poput Baraća, koji je i dalje europska, da ne kažem i svjetska klasa na svojoj poziciji - rekao je trener Cibone. On, pak, odgaja dvojicu na toj, centarskoj poziciji. O Anti Žižiću (210 cm) već se podosta pričalo, a u drugoj finalnoj utakmici dvije tisuće gledatelja oduševio je drugi centar rođen 1997. godine. 

Ivica Zubac (211 cm) odigrao je gotovo cijelo drugo poluvrijeme s četiri osobne, no to ga nije spriječilo da u drugih 20 minuta zabije osam od svojih 12 koševa, uključujući i fantastično zakucavanje nakon što je baš Baraća fintom poslao u prazno. 

- Zubac je nešto skromniji u obrani od Žižića, kojem svaka čast jer igra s ozljedom trbušnog zida. Sigurno da na njih dvojicu ozbiljno računamo sljedeće sezone i u ABA ligi, pa čak i da igraju zajedno u petorci jer je Žižić dovoljno pokretan da bi mogao zaigrati i na mjestu krilnog centra ako treba - objasnio je Rimac. 

Ivan Siriščević opet je bio najbolji strijelac Cibone sa 16 koševa, Marko Jagodić Kuridža upisao je 14 uz deset skokova, a Marin Rozić završio je s deset poena. Ako žele donijeti Ciboni 19. naslov prvaka Hrvatske, moraju okrenuti 0-2 u seriji, u protivnom će Cedevita podići pehar drugi put. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve
'MODRI' U BANJOLE

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve

Plus+ Nenad Bjelica odmara u Poreču pa mnoge zanima hoće li u srijedu potegnuti u 60-ak kilometara udaljene Banjole. A igrači iz drugog plana moraju pokazati ozbiljnost, mirno riješiti nedoraslog suparnika