Obavijesti

Sport

Komentari 10

Cedevita demolirala Cibonu u prvoj utakmici finalne serije...

Cedevita demolirala Cibonu u prvoj utakmici finalne serije...
5

Cedevita, koja brani prošlogodišnji naslov, slavila je u prvoj utakmici finala protiv Cibone 101-66. Tomas je predvodio Cedevitu sa 16 koševa, Zubčić je zabio 12

VIDEO

Cedevita je u prvoj utakmici finala prvenstva Hrvatske razbila Cibonu 101-66 i povela u seriji na tri pobjede. Cedevita je u prve tri i pol minute povela 13-0. Slaven Rimac je morao pozvati minutu odmora jer domaćin je krenuo furiozno.

- Imamo jedan faul, što radite? Pa faulirajte ih kod slobodnih šuteva. Polako - pokušao je podići igrače Rimac na "time-outu".

I uspio je. Minutu i 20 sekundi prije kraja prve četvrtine Cibona je izjednačila (21-21). Cedevita ipak u drugu četvrtinu ulazi s prednošću od šest koševa (27-21). U toj drugoj dionici Cedevita kao da je ubacila u višu brzinu i povela je 44-30. Na odmor je Cedevita otišla s 50-30.

U drugom poluvremenu samo je jedna momčad postojala na parketu. Cedevita je do kraja utakmice mirno održavala prednost i slavila 101-66. Tomas je predvodio Cedevitu sa 16 koševa, Zubčić je zabio 12, a Ukić i Babić po 11.

Kod Cibone najbolji je bio Siriščević s 19 koševa.

Cedevita je do finala stigla nakon dvije uvjerljive pobjede protiv Zagreba, a Cibona je preko Zadra s 2-0 izborila mjesto u finalu. Cedevita i Cibona i lani su igrali u finalu, a Cedevita je do prvog naslova stigla s uvjerljivih 3-0. Cibona je u dosadašnja 23 prvenstva osvojila naslov 18 puta, Zadar dvaput, a po jedanput Zagreb, Split i Cedevita.

Finalna serija prvenstva Hrvatske:

  • Cedevita - Cibona 101 - 66
  • (igra se na tri pobjede)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve
'MODRI' U BANJOLE

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve

Plus+ Nenad Bjelica odmara u Poreču pa mnoge zanima hoće li u srijedu potegnuti u 60-ak kilometara udaljene Banjole. A igrači iz drugog plana moraju pokazati ozbiljnost, mirno riješiti nedoraslog suparnika