Obavijesti

Sport

Komentari 30

Bogdanovićev 'double-double' uz slab šut, vratio se Curry

Bogdanovićev 'double-double' uz slab šut, vratio se Curry
3

U porazu od Bostona Bojan Bogdanović zabio je 12 koševa i imao 12 skokova. Mario Hezonja također je poražen sa svojim Orlandom, a on je zabio četiri koša

VIDEO

Košarkaši Brooklyna doživjeli su domaći poraz 94-103 od Bostona u kojem je Bojan Bogdanović ostvario 'double-double' učinak, no uz jako slab šut. Ubacio je 12 koševa, uz šut 3/14, za tricu 0/7, ali i 6/6 iz slobodnih bacanja te ostvario 12 skokova i tri asistencije.

Poražen je i Orlando Marija Hezonje na gostovanju kod Detroita. Pistonsi su slavili sa 115-89, a hrvatski reprezentativac je za nešto manje od 11 minuta ubacio četiri koša. Damjan Rudež nije bio u sastavu Minnesote koju je sa 109-99 pobijedila Philadelphia, a ni Duje Dukana nije bilo na klupi Sacramenta koji je sa 116-104 iznenađujuće slavio na gostovanju u Oklahoma Cityju.

VIDEO

Golden State Warriorsi ostvarili su 32. pobjedu u sezoni svladavši Charlotte Hornetse sa 111-101, uz 30 koševa Stephena Curryja i Klaya Thompsona, dok je Draymond Green postao drugi 'ratnik' u povijesti koji je na tri utakmice zaredom imao 'triple-double' učinak.

Na svoju desetu asistenciju na utakmici Green je čekao do 43. minute, kad je uručio loptu Curryju, postavio mu blok i gledao kako njegov kapetan postiže svoju petu tricu na utakmici. Green je završio dvoboj s 13 koševa, 15 skokova i 10 asistencija te se izjednačio s Tomom Golom, jedinim igračem Warriorsa prije njega, koji je uspio na tri utakmice zaredom u tri statističke kategorije ostvariti dvoznamenkasti učinak. Gola je to učinio u sezoni 1959/60.

Green će u noći s utorka na srijedu, na gostovanju kod Los Angeles Lakersa, imati priliku produljiti svoj niz na četiri utakmice s 'triple-double' učinkom, što je u NBA ligi posljednji napravio razigravač Oklahoma Cityja Russell Westbrook, tijekom prošle sezone u vrijeme kad je, zbog ozljede Kevina Duranta, sam vukao momčad Thundera.

- Igra na vrlo, vrlo visokoj razini. Njegova konstanta je nevjerojatna. Zadivljujuće je kako može utjecati na razvoj događaja na terenu - pohvalio je Greenov doprinos uspjesima Golden Statea kapetan momčadi Stephen Curry koji je s 30 koševa (šut 12/21) i četiri asistencije ponovno bio na uobičajenoj razini, iako je bilo upitno hoće li uopće zaigrati zbog obnovljene ozljede lijeve noge.

VIDEO

No, Curry na zagrijavanju nije osjetio nikakve probleme i odigrao je gotovo 32 minute. Klay Thompson je ubacio 30 poena pogodivši šest trica, Marreese Speights je postigao 15 koševa, a povratnik u Harrison Barnes završio je dvoboj s osam poena. Bio je to njegov prvi nastup nakon što je propustio 16 utakmica zbog ozljede skočnog zgloba. Charlotte su sa po 22 poena svaki predvodili Kemba Walker i Jeremy Lamb.

Iznenađenje večeri priredili su košarkaši Sacramenta koji su slavili na gostovanju u Oklahoma Cityju sa 116-104 te tako svom treneru Georgu Karlu podarili 1156 pobjedu u karijeri kojom je prestigao Phila Jacksona na petom mjestu liste trenera s najviše pobjeda u NBA ligi. DeMarcus Cousins je u pobjedu ugradio 33 koša i 19 skokova, a Rajon Rondo uz 13 poena imao čak 19 asistencija. Oklahoma je bila bez Kevina Duranta zbog ozljede palca na nozi pa je glavnu ulogu preuzeo Russell Westbrook. No, njegovih 17 koševa, 15 asistencija i osam skokova nisu bili dovoljni za pobjedu.

Najuzbudljiviju utakmicu večeri odigrali su Miami i Indiana. Pobjednik je odlučen u produžetku, a Heat je na kraju slavio 103-100, iako su Pacersi tijekom treće četvrtine izgradili prednost od 18 koševa. Iako je Chris Bosh u pobjedu Miamija ugradio 31 koš i 11 skokova, junak Heata bio je Dwyane Wade koji je s istekom vremena položio za 95-95 i omogućio domaćoj momčadi da dođe do trijumfa. Wade je utakmicu završio s 27 koševa i osam skokova. Pacerse je s 32 koša i sedam skokova predvodio Paul George, čiji je pokušaj trice na isteku produžetka završio na obruču pa je Indiana ostala bez prilike za preokret.

  • Brooklyn - Boston 94-103
  • Detroit - Orlando 115-89
  • Philadelphia - Minnesota 109-99
  • Golden State - Charlotte 111-101
  • Miami - Indiana 103-100 (pro.)
  • Portland - Memphis 78-91
  • Utah - Houston 91-93
  • Milwaukee - San Antonio 98-123
  • Oklahoma City - Sacramento 104-116
  • Cleveland - Toronto 122-100
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa

Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka
DOMINANTAN NASTUP

Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka

Pred 96 tisuća gledatelja na kultnom Wembleyu, Daniel Dubois naprosto je "razbio" izazivača Anthonyja Joshuu i zasluženo obranio pojas. Podsjetimo, svjetski prvak je u lipnju pobijedio našeg Filipa Hrgovića...