Obavijesti

Sport

Komentari 14

Bez odštete: "Slučaj Zubac" uzdrmao je cijeli Acin projekt

Bez odštete: "Slučaj Zubac" uzdrmao je cijeli Acin projekt
1

NASTAVIO NIZ ‘PREBJEGA’ Nakon Mazalina i Arapovića, Ivica Zubac treći je Cibonin klinac koji je otišao u Cedevitu. Debitirat će 25.1. u Kupu protiv Gorice

VIDEO

Uzalud Aci Petroviću sav trud, pa i ulaganje vlastitih sredstava kako bi spasio Cibonu, kad je zbog neopreznosti ostao bez jednog od igrača na kojima je počivala financijska budućnost kluba.

“Zubac ne poštuje kolege koji se zalaganjem bore za minutažu” - u Ciboni su ljutiti na Ivicu...

Cibona je izgubila Ivicu Zupca na kojem je mogla zaraditi i milijun eura jer je 18-godišnji centar imao pravo zatražiti raskid ugovora zbog dugovanja od 6000 eura.

Manje je važno što je pravi razlog skromna minutaža, što je u rotaciji “zaglibio” iza vršnjaka Ante Žižića, a od dolaska Damira Mulaomerovića na klupu, i iza 17 godina starijeg Antina brata Andrije. Manje je važno i to što su dan nakon Zupčeva zahtjeva svi zaostaci podmireni.

Cibona bijesna na Cedu

Iako se Cibona u recesijskoj eri naviknula plaćati igrače sa zakašnjenjima i iako je znala da ulaskom novih sponzora u klub u siječnju dolazi novac za isplatu dugovanja, morala je biti spremna na ovakav rasplet. Zato i čudi bijes koji pršti iz priopćenja kojim se uprava obratila javnosti.

“Cedevita nas želi destabilizirati i vrbuje naše mlade igrače” - ali i na njegov novi klub

"Iznenađeni smo postupkom Cedevite, koja želi destabilizirati naš klub te vrbuje naše mlade igrače i nagovara da se na bilo koje načine riješe ugovornih obveza te prijeđu u njihove redove", stoji, između ostalog, u priopćenju iz Savske.

A ako su zaista raskid inicirali ljudi iz Cedevite, samo su učinili ono od čega je Cibona živjela u prvih dvadesetak godina hrvatske samostalnosti.

Cedevita ima budućnost

Zubac je već treći mladi cibos koji je otišao u Cedevitu, nakon Lovre Mazalina (18) i Marka Arapovića (19), koji uz Žganeca (20) te 16-godišnjake Musu i Baju čine bazu za budućnost hrvatskog euroligaša.

“Bilan je veliko europsko ime, A Nurkić je otišao u NBA ligu” - Mamić o Cedinim centrima

- Da nismo odmah reagirali, Zubac bi već otišao u neki europski klub, a hrvatska bi publika bila zakinuta za praćenje predstava igrača koji je rođen za velike stvari - rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Zubac neće moći igrati u ABA ligi ove sezone jer je prijelazni rok završio, kao ni do 8. kola Top 16 faze Eurolige. Potpisao je na tri i pol godine uz izlaznu klauzulu prema NBA ligi već od ovog ljeta, kad će izaći na draft. No vjerojatno će ga njegov NBA-klub ostaviti u Cedeviti da se razvija još godinu-dvije.

“U idućih 4-5 tjedana ćemo ga pripremati fizički i taktički” - Veljko Mršić o pojačanju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa

Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka
DOMINANTAN NASTUP

Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka

Pred 96 tisuća gledatelja na kultnom Wembleyu, Daniel Dubois naprosto je "razbio" izazivača Anthonyja Joshuu i zasluženo obranio pojas. Podsjetimo, svjetski prvak je u lipnju pobijedio našeg Filipa Hrgovića...