Obavijesti

Viral

Komentari 27

Stan u Zagrebu za 'samo' 450 eura? Da, ali uz uvjet: 'Vlasnica će doći par puta prespavati tu!'

Stan u Zagrebu za 'samo' 450 eura? Da, ali uz uvjet: 'Vlasnica će doći par puta prespavati tu!'
3

Biste li pristali na nižu cijenu najma pod uvjetom da će vam nekoliko puta godišnje u stan doći prespavati 'gazdarica'? Pišite nam svoja iskustva s najmom stana u komentarima

VIDEO

Stanje na tržištu nekretnina, čini se, svakim je danom sve gore. Mladi do stanova teško dolaze, kvadrati su preskupi, a niti najam se više ne isplati. Situacija je najgora u velikim gradovima kojima gravitira veći broj ljudi, a oglasi za nekretnine po Zagrebu često postanu predmet sprdnje po društvenim mrežama zbog suludih cijena i uvjeta najmodavaca.

Među 'smiješnim' oglasima našao se i jedan za dvosoban stan na Knežiji, a odmah na početku stoji kako se stan iznajmljuje samo za studente.Cijena najma je 450 eura za 60 kvadrata što je čak i razumna cijena, ali...

U oglasu dalje stoji kako se stan iznajmljuje isključivo jednoj osobi što je poprilično čudno kada govorimo o stanu od 60 kvadrata u kojem bi bez problema mogle živjeti dvije osobe. U oglasu se napominje kako je prednost ovog stana blizina ljekarne, trgovine, tržnice, javnog prijevoza, škola i vrtića (iako ne znamo kako su ove zadnje dvije stavke prednost ako u stanu smije živjeti tek jedna osoba i to student). Navodi se i kako je stan 'pet friendly'.

A zatim dolazimo i do razloga zašto je cijena najma 'samo' 450 eura. Naime, vlasnica traži da u stanu živi samo jedna osoba jer bi ona dva do tri puta godišnje došla iz Splita i prespavala u stanu u drugoj od dvije sobe.

- Ona je profesorica i dolazi samo u vrijeme praznika tako da se u većini slučajeva mimoiđe s najmoprimcima, ali joj ne smeta ako su u stanu jer je ona u drugoj sobi tih par dana - navodi se u opisu oglasa kojeg detaljnije možete pogledati OVDJE.

Na kraju stoji da je uvjet za sklapanje najma minimalno godinu dana uz plaćanje pologa u visini jedne najamnine, a osim toga najmoprimac mora platiti i agencijsku proviziju od 400 eura. Sveukupno, potrebno vam je 1300 eura da biste samo ušli u ovaj stan koji ćete nekoliko puta godišnje morati dijeliti s 'gazdaricom'. Teško da bilo koji student ima taj novac na raspolaganju.

Biste li pristali na ovakve uvjete najma?

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Nevjerojatni prizori iz Nevade: Cvrčci prekrili kuće, već se danima bore s najezdom
GROZNE SCENE

VIDEO Nevjerojatni prizori iz Nevade: Cvrčci prekrili kuće, već se danima bore s najezdom

NEVADA - Ogromni rojevi cvrčaka koji mogu narasti do 5 cm već danima izazivaju velike probleme za obitelji i farmere na sjeveru Nevade. Kukaca ima toliko da su potpuno prekrili neke kuće, a vlasnici se protiv najezde bore puhačima lišća. Američko ministarstvo poljoprivrede također je upozorilo da mormonski cvrčci mogu izazvati i velike ekonomske i ekološke štete.

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'
Lasagnu je na Doru nagovorio prijatelj, a njegov najmlađi član benda vratio se u školske klupe
JEDINSTVENI I SLOŽNI

Lasagnu je na Doru nagovorio prijatelj, a njegov najmlađi član benda vratio se u školske klupe

Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, vrijedno radi na novom albumu, koji stiže na jesen. Za njegov uspjeh zaslužan je cijeli tim