Obavijesti

Show

Komentari 68

Član žirija Masterchefa nekim kandidatima već je dao posao

Član žirija Masterchefa nekim kandidatima već je dao posao
4

Kuhari amateri Bojana i Marko oduševili su Dina Galvagnu. Od lipnja rade u njegovu restoranu u Zagrebu za plaću od 4000 kn. Bili su i na audiciji za prvu sezonu showa

Iako ih trenutačno gledamo na televiziji, show “Masterchef” se snimao proljetos. Bojana i Marko, doznajemo, od početka ljeta rade u zagrebačkom restoranu. 
Bojani Bukvić (23) iz Koprivnice i Zagrepčaninu Marku Palfiju (31) upornost se isplatila. U prvoj sezoni ona nije prošla audiciju a on je ušao među prvih 50. Pokušali su ponovno i u drugoj sezoni su briljirali. Bojana i Marko od lipnja rade u restoranu člana žirija Dina Galvagna. Bio je oduševljen njihovim kuhanjem. Oni o zaposlenju nisu htjeli razgovarati.


- Show se tek prikazuje na televiziji, a i pod ugovorom sam pa vam ne mogu ništa reći - kaže Bojana.

Koprivničanka je kolače kao djevojčica počela raditi uz baku. Njen kolega Marko Palfi očarao je žiri, a najviše Dina kulinarskom maštovitošću. Životna želja mu je da od amatera postane profesionalni kuhar. Kuha od desete godine te je samouk. 
- Hrana mi je najveća okupacija, a mogu provoditi sate i sate razmišljajući što ću skuhati - govori Marko. Volio bi odraditi praksu kod kuhara svjetskoga glasa Thomasa Kellera u njegovu kalifornijskom restoranu. 
No prije će Marko zanat morati peći s članom žirija u restoranu koji je najpoznatiji po mesnim specijalitetima i autohtonim hrvatskim namirnicama. 
Posebnost tog restorana je i spravljanje maštovitih jela od samoniklog bilja. Galvagnovo je pravilo da jela prvenstveno moraju biti unikatna.

- Lijepo je raditi s amaterima jer su zaljubljenici u kuhanje, a takvih je malo - smatra Dino. Kako doznajemo, kao pripravnici kuhari Marko i Bojana imaju plaću od 4000 kuna.

Dino: Nedostaje nam kvalitetnih kuhara

Na prvom izazovu 19 kuhara amatera pokazalo je što sve znaju. Nekima je jelo u tavi zagorjelo, a drugi su vještinom zadivili žiri.

 
- Dio vas već ima razvijen stil kuhanja. Savjetujemo vam da ga dalje samo usavršavate - poručio im je žiri.

Kandidati se bore za 200.000 kuna.

- Iskustvo i ono što ću naučiti nagrada mi je već sama po sebi - zaključila je Petra Gerić.

Prošla sezona iznjedrila je nekoliko dobrih kuhara. ‘Masterchef’ potiče ljude i educira ih, a od kandidata razvija potencijalne buduće kuhare, kaže Dino Galvagno koji smatra da u Hrvatskoj nedostaje kvalitetnih kuhara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 68
Danijela prije 10 godina: 'Sin će biti Toni, kći Alba.' Grašo danas s Hanom ima - Tonija i Albu...
OVAKO JE NEKAD GOVORILA

Danijela prije 10 godina: 'Sin će biti Toni, kći Alba.' Grašo danas s Hanom ima - Tonija i Albu...

Dok je Danijela Martinović bila u vezi s Grašom, otkrila je koja joj se imena za djecu sviđaju