Obavijesti

News

Komentari 65

Skandal u zatvoru na Bilicama: Zatvorenici su ukrali dva noža

Skandal u zatvoru na Bilicama: Zatvorenici su ukrali dva noža
2

Na oprezu zatvorenici, ali i čuvari: Unatoč nestanku dva noža iz pribora za jelo iz kantine zatvora na splitskim Bilicama, vlasti tvrde da je sigurnost u zatvoru dobra

VIDEO

Danima pravosudni policajci i zatvorenici, a u splitskom zatvoru na Bilicama ih je oko 120, s pojačanom opreznošću kroče zatvorom. Svjesni su da neki zatvorenici imaju noževe koje bi im svaki tren mogli zariti u leđa.

Dvojica najpoznatijih i vjerojatno najomraženijih zatvorenika, Dragan Vasiljković i Dragan Paravinja, dijele ćeliju i zatvorskim dvorištem hodaju zajedno , odvojeni od drugih, pa su kontakti s ostalim zatvorenicima svedeni na najmanju moguću mjeru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:08

- Sigurnost zatvora u Splitu nije ugrožena zbog uvođenja podjele cjelovitog pribora za jelo zatvorenicima. U slučaju kad se ustanovi da pojedini dio pribora za jelo nedostaje, propisane su određene radne procedure i mjere koje se poduzimaju - odgovorili su nam u Ministarstvu pravosuđa, pod kojim je i Uprava za zatvorski sustav, ne navodeći koliko dugo u splitskom zatvoru traže noževe.

Za prebrojavanje pribora za jelo nakon svakog obroka odgovorni su pravosudni policajci, koji su se protivili podjeli noževa zatvorenicima .

Oni već godinama upozoravaju da ih je premalo, a ova odluka povećava nesigurnost, tvrdili su. Naime, tijekom siječnja, na preporuku pučke pravobraniteljice, dio zatvora uveo je dodjelu pribora za jelo zatvorenicima - noževe, vilice i žlice . U Upravi za zatvorski sustav zaključili su, pisao je svojedobno Večernji list, da će to dovesti do humanijeg načina izvršenje kazne zatvora.

Paravinja se smirio

Paravinja je u šibenskom zatvoru gutao staklo, žilete te se sukobljavao s drugim zatvorenicima. Na Bilicama je, zasad, miran.

‘Ako se tuku, tuku se šakama’

Sigurnost neće biti ugrožena jer za razračunavanja zatvorenici uglavnom koriste šake, a ne pribor za jelo, tvrdile su vlasti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.