Obavijesti

News

Komentari 190

Drama u Splitu: Naljutio se na HZZO pa im zapalio prostoriju

Drama u Splitu: Naljutio se na HZZO pa  im zapalio prostoriju
5

Doznaje se da je muškarac bacio tzv. Molotovljev koktel nakon čega je izbio požar. Vatrogasci su ugasili požar, a nitko nije ozlijeđen. Napadača je uhitila policija

VIDEO

Razjaren odlukom komisije o tome u kojim će toplicama nastaviti liječenje, Splićanin je u ponedjeljak oko 12 sati urlao na liječnicu u HZZO-u u Splitu .

- Izaći ću kroz prozor - rekla mu je preplašena žena.

- Ne morate vi izlaziti, ja ću - rekao je rastrojeni muškarac prije nego je napustio prostorije HZZO-a. Liječnica je odahnula, no zatišje je kratko potrajalo. Odmah nakon izlaska, iz kutije je izvadio unaprijed pripremljenu bocu sa zapaljivom tekućinom, tzv. Molotovljev koktel, zapalio ga i bacio na zgradu .

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:17

Nastala je opća panika pa su žene vrišteći bježale, dok se vatra vrlo brzo širila prizemnim prostorom od stotinjak kvadrata. Muškarac je potom sjeo u auto i pobjegao, no policija ga je uhvatila nakon samo nekoliko minuta . Zgrada HZZO-a je vrlo brzo evakuirana , a deset minuta nakon izbijanja požara došli su vatrogasci i oko 12.30 sati ugasili vatru. Pred zgradom su se okupili zaposlenici HZZO-a, a liječnica iz komisije nije mogla zaustaviti suze.

Piroman je djelatnicama Odjela za liječnička povjerenstva poznat od prije, jer je 19. svibnja prevrnuo stol i zaprijetio liječnici. Navikli na svakojake prijetnje i grube riječi, nisu ga shvatili previše ozbiljno, no ipak su ga prijavili policiji.

Policija ga je tad također uhitila i odvela na Prekršajni sud, gdje mu je sudac izrekao zabranu približavanja zgradi HZZO-a. U ponedjeljak mu je očito prekipjelo, pa je prekršio sudsku zabranu , naoružao se Molotovljevim koktelima i uništio cijeli odjel.

Kako doznajemo, motiv zbog kojega je zapalio urede je njegovo nezadovoljstvo odlukom liječničke komisije. Naime, muškarac je htio rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama, a komisija mu je odobrila Makarsku .

- Šteta je velika, ali ne možemo prići izgorjelim uredima niti je procijeniti. Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen. Sada nam je primarno pružanje psihološke pomoći djelatnicama koje su neposredno bile izložene životnoj opasnosti - kazala nam je ravnateljica splitskog HZZO-a Natalia Bralić . U srijedu će u znak podrške u Split doći i ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec.

Posljednji ozbiljnij i incident u splitskom HZZO-u odigrao se 2007. godine kad je muškarac (34) ušetao u zgradu sa zoljom, jer je bio nezadovoljan visinom ratne vojne invalidnine. Mirno se predao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 190

VIDEO

Čuvar odmarališta u zimskom periodu: Uhljebili ga i dali mu 20.400 € za dva mjeseca rada
HDZ-OV DIREKTOR U POŽEGI

Čuvar odmarališta u zimskom periodu: Uhljebili ga i dali mu 20.400 € za dva mjeseca rada

Plus+ HDZ-ovac Domagoj Prša je je u Požegi dobio direktorsko mjesto bez natječaja od HDZ-ova gradonačelnika Željka Glavića. Nadređena će mu biti pročelnica koja mu je kuma. Oporba: Imamo direktora za 10 soba...

Hrvatskoj se približava ozbiljan vodni val: 'Ne bi trebao ugroziti sustav obrane od poplava...'
IZ MINUTE U MINUTU

Hrvatskoj se približava ozbiljan vodni val: 'Ne bi trebao ugroziti sustav obrane od poplava...'

Pogranična područja između Češke i Poljske ovaj su vikend bila teško pogođena iznimno jakim kišama koje su uzrokovale bujice. Voda je odnijela neke mostove, prisilile stanovnike na evakuaciju...