Obavijesti

Sport

Komentari 1

Kaos u Njemačkoj uoči Eura: Više od 150 policajaca ozljeđeno nakon sukoba navijačkih grupa

Kaos u Njemačkoj uoči Eura: Više od 150 policajaca ozljeđeno nakon sukoba navijačkih grupa

Berlinska policija izvijestila je kako je 116 policijskih dužnosnika pretrpilo ozljede od suzavca, 28 od posljedica napada, a 11 nakon što su pogođeni pirotehničkim sredstvima na utakmici četvrte lige

VIDEO

Čak 155 policajaca vratilo se s dužnosti s ozljedama nakon utakmice četvrtog razreda njemačkog nogometa između Dynamo Berlina i Energie Cottbusa. Naime, za vrijeme utakmice počeli su neredi na tribinama između navijača, a većina policajaca je navodno ozljeđena od suzavca koji su sami bacili kako bi smirli situaciju.

Berlinska policija izvijestila je kako je 116 policijskih dužnosnika pretrpilo ozljede od suzavca, 28 od posljedica napada, a 11 nakon što su pogođeni pirotehničkim sredstvima. 

- Apsolutno osuđujem ovaj incident. Klub nam mora reći što želi učiniti sa svojim navijačima. Morali smo potrošiti novac poreznih dužnosnika za tisuću policajaca koji su bili tamo radi sigurnosti - rekla je Iris Spranger, berlinska senatorica za sport.

BFC Dynamo - Energie Cottbus

Njemačka će u lipnju i srpnju biti domaćin Europskog prvenstva i želi izbjeći bilo kakve incidente među navijačima. 

- Takvo nasilje uništava sport - napisala je njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser.

Utakmica je inače završila pobjedom Cottbusa od 2-0, a susret je bio od važnosti za obje momčadi koje se bore za plasman u viši rang natjecanja. Radi se o dva poznata njemačka kluba, Dynamo je osvojio deset uzastopnih titula prvaka Istočne Njemačke od 1979. do 1988. godine, iako su mnogi tada optužili klub za namještanje utakmica. 

Cottbus je od 2000. do 2003. i od 2006. do 2009. bio u Bundesligi, a oba kluba poznata su po navijačima koji naginju prema ekstremnoj desnici. Prema izvještaju berlinske policije, problemi su počeli kada su navijači Dynama zapalili i bacili pirotehnička sredstva na gostujuće navijače, zbog čega je susret bio prekinut 15 minuta.

Berlinska policija tvrdi kako su spriječili eskalaciju sukoba u tom trenutku, ali su nakon utakmice navijačke skupine ovih klubova počeli bacati pirotehnička sredstva jedni na druge. Pošteno su se potrudili i kako bi zaobišli policajce da se fizički sukobe, zbog čega je policija koristila suzavac.

Tu nije bio kraj nevoljama. Policija je koristila i pse koji su ugrizli i ozlijedili dvojicu navijača Dynama. Zatim se sukob nastavio izvan stadiona, neki navijači bacali su staklene boce i kamenje na policajce. Policija je odgovorila suzavcem i vodenim topovima. Privedeno je 74 navijača.

Trener Cottbusa Claus-Dieter Wollitz zgrožen je događajima.

- Naviknut sam na uvrede, posebno na ovom stadionu. Ali za mene je nezamislivo da su me gađali kamenjem i prijetili mi u 2024. godini. To više nije agresija, to je više od toga. Kada vam tako prijete, ne znate do kojih su granica ti ljudi spremni otići - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...