Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Želite imati frizuru kao Baby Lasagna? Evo na što pripaziti ako se blajhate kod kuće

Želite imati frizuru kao Baby Lasagna? Evo na što pripaziti ako se blajhate kod kuće

Blajhanu kosu trebalo bi tretirati kao osjetljivu odjeću, paziti na temperaturu vode te dodati konkretnu njegu. Koristite nježan šampon uz hranjivi regenerator i perite rjeđe nego kosu koja nije blajhana

VIDEO

Odlučite li sami izblajhati kosu kod kuće jer želite izgledati kao Baby Lasagna, najvažnije je strogo se držati uputstva na ambalaži preparata koji koristite. Neki ljudi griješe misleći da će rezultat biti bolji drže li preparat dulje. Time samo riskiraju oštećenje na vlasima i nastanak opeklina na vlasištu. Sljedeći važan korak je njega kose nakon blajhanja. Naime, cijeli postupak za nju je vrlo stresan pa joj treba pomoć u oporavku, jer ne želite izgledati kao da na glavi imate slamu. Pravilna njega osigurava zdraviji izgled vlasi, sjaj i gipkost čime se rizik od lomljenja svodi na minimum.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Baby Lasagna prošao u finale Eurosonga 00:53

S izbjeljivanjem u kućnoj radinosti valja biti oprezan, posebno zato što je izbjeljivač vrlo agresivna kemikalija, jača od klasičnih boja za kosu.

- U današnje vrijeme mnogi pokušavaju sami posvijetliti kosu kod kuće i to za više nijansi, što nije jednostavno. Ja to ne bih preporučila obzirom da se radi o jakim kemikalijama. Želite li biti sigurni da ćete dobiti plavu nijansu i da će vam kosa ostati lijepa i zdrava, baš kako ste zamislili, moj savjet je posjetiti profesionalca - kaže Jean Will, frizerka iz SAD-a.

Što je to Baby Lasagna napravio na kraju nastupa? Zbog tog je poteza osvojio još simpatija!
Što je to Baby Lasagna napravio na kraju nastupa? Zbog tog je poteza osvojio još simpatija!

Njega blajhane kose

Iako je blajh zapravo ubijanje pigmenata kose, potreban nam je u većini farbanja, no frizeri znaju kako postupati s njime. Za razliku od klasične boje, koja prestaje djelovati nakon oko pola sata, blajh 'briše' pigment dok je god na kosi.

- Nakon izbjeljivanja kosa postaje lomljiva i treba joj dodatna njega. Koristite maske i hranjive regeneratore kako biste joj vratili izgubljenu hidrataciju - komentirala je londonska frizerka Alexandra Brownsell za Vogue.

Blajhanu kosu trebalo bi tretirati kao osjetljivu odjeću, paziti na temperaturu vode te dodati konkretnu njegu. Koristite nježan šampon uz hranjivi regenerator i perite rjeđe nego kosu koja nije blajhana – što je više perete, više uklanjate prirodna ulja i vlagu. Maske su ovdje ključne, kao i suha ulja koja kosi vraćaju hidrataciju.

Isprobajte kanu: Prirodna boja ne šteti, vraća sjaj i hrani kosu
Isprobajte kanu: Prirodna boja ne šteti, vraća sjaj i hrani kosu

Maske su super jednom tjedno, dok su ulja dobra za svaki dan, ponajprije vrhove. Makadamija i argan nalaze se među sastojcima koji njeguju lasi od korijena do vrha, stoga obratite na njih pažnju kad ste u potrazi za kozmetikom za kosu. Tu su i razni serumi za kosu te općenito formule koje je lako koristiti svaki dan.

Sunčani dani dodatno utječu na nijansu kose te je čine svjetlom, pa ako je ona zblajhana, dobro je ponekad razmisliti o šeširu ili marami, radi zaštite.

storyeditor/2023-03-19/178384242_l_normal_none.jpg

Posvijetliti kosu možete i prirodno

Rezultat neće biti tako drastičan kao s izbjeljivačem, no moguće je kosu posvijetliti prirodno. Osim što će postati svjetlija, bit će i mekanija te sjajnija, a i mirisat će predivno. Radi se o metodi posvjetljavanja s cejlonskim cimetom koja je namijenjena svjetlo smeđoj i plavoj kosi - rezultati su tada najbolji, a vlasi su svjetlije dvije do tri nijanse. Ova metoda je izbor jer ne oštećuje kosu.

Cejlonski cimet će posvijetliti i kosu tamnije boje, ali tada tretman treba ponoviti više puta. Ponekad rezultat i izostane, a to ovisi o strukturi vlasi i boji.

Recept za prirodni izbjeljivač

Sastojci:

  • 3 žlice cimeta
  • 3 žlice meda
  • 5 žlica balzama za kosu

Postupak:

Pomiješajte med i cimet da se dobro povežu pa u tu smjesu dodajte balzam. Smjesa se nanosi na čistu, osušenu kosu. Želite li dobiti učinak pramenova, tada kosu podijelite pa smjesu nanesite samo na vanjski dio kose - u tom slučaju boja će posvijetliti kao da ste bili na moru i suncu.

Pazite da vam smjesa ne ostane na licu i ne utrljavajte je u vlasište, da ne bi došlo do iritacije kože. Nakon nanošenja kosu omotajte najlonom pa ručnikom kako bi bilo toplo. Ručnik maknite nakon pola sata, a maska pod najlonom neka ostane na glavi još 4 do pet sati. Na kraju isperite toplom vodom. 

NAPOMENA: Ova smjesa je namijenjena posvjetljivanju prirodne boje kose, ne one koja je prethodno pobojana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Ribe će se svađati s partnerom, a Vage napokon srediti financije
OD 19. DO 25. SVIBNJA

Veliki tjedni horoskop: Ribe će se svađati s partnerom, a Vage napokon srediti financije

Škorpione čeka tjedan povećanih napora, iscrpljenja i stresa, a ni koncentracija im neće biti najbolja. Djevice će briljirati u trgovačkim i novinarskim poslovima

Dnevni horoskop za nedjelju 19. svibnja: Bika očekuju brojna zadovoljstva, a Rak se naljutiti
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za nedjelju 19. svibnja: Bika očekuju brojna zadovoljstva, a Rak se naljutiti

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 19. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Novi kviz je pred vama! Ima 25 pitanja i pokušajte odgovoriti točno na sve, ako se usudite
NEDJELJNI IZAZOV

Novi kviz je pred vama! Ima 25 pitanja i pokušajte odgovoriti točno na sve, ako se usudite

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...