Obavijesti

Show

Komentari 0

Plavci htjeli 'zapapriti' crvenima pa na kraju izgubili u izazovu...

Plavci htjeli 'zapapriti' crvenima pa na kraju izgubili u izazovu...
23

U novoj epizodi showa 'Hell's Kitchen' na rasporedu je bio izazov nagrade i kazne. Iako su plavi imali sve u svojim rukama, crveni su za dlaku pobijedili...

VIDEO

Nakon pomalo razočaravajućeg izazova replikacije jela, u 'Hell's Kitchenu' nema vremena za odmor jer chef Gretić za timove je pripremio nova uzbuđenja. Čim su ušli u studio, mogli su pretpostaviti da će novi zadatak imati veze s izradom tjestenine, a chef
im je sve potvrdio.

Plavci u 'Hell's Kitchenu' htjeli zeznuti protivnike: 'Da vidimo kome je to Lucija presudila...'
Plavci u 'Hell's Kitchenu' htjeli zeznuti protivnike: 'Da vidimo kome je to Lucija presudila...'

- Idete u parovima i tko u 15 minuta napravi više tegliatella ili fettuccina, pobijedio je! - jednostavno je objasnio Gretić.

Zadatak je krenuo! Plavci su na početku imali malih poteškoća i prozivali Nikolu zbog sporosti, a crveni su od prve sekunde bili uigrani, dok je Milena vodila glavnu riječ. Metri tijesta su se valjali i rezali, a nakon odbrojavanja i vaganja, ustanovljeno je da više tijesta izradio plavi tim!

Stiglo je vrijeme za početak glavnog izazova dana, a ispod zvona nalazilo se sedam namirnica – tapioka, proso, amarant, heljda, riža, kvinoja i kukuruz. Plavi tim kao pobjednik prvog zadatka mogao je birati dvije namirnice s kojima neće kuhati, a odabrali su tapioku i proso.

Odabranih pet namirnica Lucija je rasporedila po članovima svog tima tako da svatko kuha jednu. Također, crvenima su oduzeli kukuruz i rižu kao namirnice s kojima ne smiju kuhati, a iako im je htjela zapapriti, crveni su njezinim odabirom bili i više nego zadovoljni. Također, preostale namirnice mogla je raspodijeliti među crvenima.

Za svoje plave odabrala je ribu kovač kao glavnu namirnicu, a pačja prsa „uvalila“ je crvenima, no oni su bili spremni.

- Mislim da su izabrali krive namirnice - optimizam crvenih Lucijine odluke nisu mogle poljuljati.

Chef im je obznanio kako za kuhanje imaju 45 minuta i jurnjava do smočnice je krenula. Timovi su radili prilično skladno i činilo se da sve drže pod kontrolom, a njihove kombinacije okusa chefa su i više nego zainteresirale.

Vehid pripremio najbolje jelo pa ostao bez imuniteta, a Chiara nominirana: 'Ljuta sam kao pas'
Vehid pripremio najbolje jelo pa ostao bez imuniteta, a Chiara nominirana: 'Ljuta sam kao pas'

Chiara je tražila malu pomoć sous chefice oko kuhanja amaranta, a s druge strane zida, i Vehid je priznao da s tom žitaricom radi prvi put. Chef je zadirkivao plavce pitanjima jesu li odabrali dobre namirnice, a Mauro je kazao kako su se već više puta opekli kad su sebi htjeli olakšati, a crvenima otežati.

- Mi smo nekako bolji kuhari od nekih, tako da nas ta riba ne može nikako zeznuti, možda njih ipak ta patka zezne - Vehid je komentirao.

- Ma, patka je top! - crveni su i dalje bili euforični, „Sve što smo danas htjeli smo dobili!“

- Ove neke patke koje sam vidio su vrlo sirove - upozorio je ipak chef crvene da se koncentriraju nakon što je prošetao kuhinjom.

Vremena je bilo sve manje. Tri minute prije serviranja Lucija je bila skeptična prema svojoj riži, a Dominik je svoje članove tima
ispitivao hoće li svi stići servirati jela.

Nakon odbrojavanja svi tanjuri bili su uspješno servirani na passu!

- Da vidimo kome je Lucija presudila – svojima ili crvenima - zezao se chef pa dodao, „Ovo sve jako lijepo izgleda... Mislim da dosad nije bilo deset toliko lijepih tanjura! Ne mogu uspoređivati patku s kovačem. Svako jelo dobit će ocjenu od 1 do 5. Tko skupi više bodova, pobijedio je.

Prvi je pred chefa stigao Mauro koji je pripremio heljdinu kašu podlijevanu ribljim temeljcem i file kovača na grillu na svinjskoj masti, što je iznenadilo chefa.

- Volim svinjsku mast jer je neutralnija nego ostale masti - pravdao se Mauro.

- Mauro, bog ti dao pameti! Super ideja, super riba, ali mast dominira, a ne bi smjela, nikako! Da nema okus masti, bila bi čista petica. Dva boda! - kazao je chef.

Milena je poslužila patku u senfu i medu, pak choi punjen salatom od heljde, mladim lukom, čilijem te umak od manga, čilija i rižinog octa. Chefu je nedostajalo okusa i začina, iako je vizualno tanjur bio lijep. Milena je na mjesto ponijela tri boda. Nikola je donio riblju juhu od šanpjera, uz dodatak povrća i kvinoje, Chefu je jelo bilo ukusno, ali dosadno.

- Danas nisam bio uzbuđen, dao sam sve u ovu juhu - ležerno je odgovorio i ponio trojku.

Chiara je bila iduća. Donijela je steak pačjih prsa, kremu od crnog vina i šljiva, amarant s chutneyem od jabuke. Chef je imao zamjerke već na izgled komponenti na tanjuru, a kad je kušao, njegov izraz lica rekao je sve – dominirala je kiselina, a amarant, koji ju je mučio tijekom pripreme, na kraju i nije bio dovoljno kuhan!

- Patka je sjajno pečena, ali ovaj amarant, ne zna što ga je snašlo. Eto ti trojčica! - poručio je chef.

Top deset kandidata naći će se pred najzahtjevnijim izazovom dosad: 'Nema više gluposti...'
Top deset kandidata naći će se pred najzahtjevnijim izazovom dosad: 'Nema više gluposti...'

Domagoj, koji je bio zadovoljan svojim jelom, donio je kremu od kukuruza i šafrana, steak od kovača prodimljen ružmarinom i timijanom, sotirani špinat na ljutici i češnjaku, uz ulje od limuna i crvenog papra.

- Jako lijepo, efektno! Sve to ima glavu i rep, okusi su prekrasni, ali šafran je preuzeo - zamjerio je chef, a Domagoj je kazao kako je baš štedio na njemu. I on je zaradio trojku!

Anel je poslužio bline od tapioke, ukiseljene šampinjone, zapečenu patku mariniranu u five spiceu, uz dodatak julienne celera i glazirane ljutike.

- Jako lijepo! Ovo je sjajno! I začini, i patka, super. Mali problem su blini koji su gumeni zbog tapioke. Upao si u prosjek, trica! - pomalo je razočaran bio chef, a na kraju i Anel.

Lucija je jurila sa svojim tanjurom na kojem je bila osvježavajuća salata s korabicom, jabukom i crnom rižom, carpaccio od kovača s emulzijom od manga i koromača te ulje peršina.

- Jako šteta što je riža premalo kuhana! Ovaj dressing od manga je sjajan... Super razmišljanje i ideja, trojka! - i Lucija je bila jedna od mnogih.

Dominik je poslužio patku mariniranu u začinskom bilju, đumbiru i češnjaku, kuhanu kvinoju s kremom od lješnjaka i pastrnjaka, brunoise jabuku poširanu u vinu i limunu te čips od pastrnjaka i čvarke od pačje kože.

Chefa je nasmijala poširana jabuka, a prilog od kvinoje ga je okusom više vukao na desert:

- Ovo ima više mjesta u kolaču nego uz patku jer je stravično slatko! Ovo je jedva prolaz, dva!

- Malo sam se zeznuo u eksperimentiranju, ali nije mi žao! - poručio je Dominik.

Vehid je nosio svoj tanjur s amarantom kuhanim u ribljoj juhi s kremom od koromača i đumbira, kokice od amaranta, ulje od limuna i začinskog bilja, poširani file kovača s češnjakom i timijanom. Chef je odmah zamjerio previše ulja u tanjuru i kiselost kreme. I on je dobio samo dvojku!

U ovom trenutku, rezultat je bio 13:11 za plave, a pobjedu crvenima mogao je donijeti Viktor. Proso kuhan u temeljcu od patke, patka začinjena kardamomom, kimom i five spiceom, coulis od višnje i glazirana cikla bili su njegova kreacija.

Chef nakon kušanja nije bio oduševljen. Proso je Viktoru ostao na granici između kuhanog i škrobastog, no patka i višnja imale su prolaznu ocjenu.

Chiara promijenila tim, Roko K. ispao iz showa, a Dominiku je sve teže: 'Pala mi je motivacija'
Chiara promijenila tim, Roko K. ispao iz showa, a Dominiku je sve teže: 'Pala mi je motivacija'

- Da je proso sjajan, petica. Ovako si se utopio u sivilo trojke - poručio je chef, no to je bilo dovoljno crvenima da za jedan bod nadigraju plavce!

- Baš sam se veselio, mada nisam ni sad nezadovoljan. Ali moram primijetiti! Da vam ja to ne kažem, onda biste nastavili raditi na isti način i griješiti! - poput učitelja kazao je Gretić.

Crveni su za nagradu dobili narudžbu namirnica po svom izboru, a plavci su se za kaznu morali baciti na izradu mesnih okruglica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'
DONIRAO SVE BOLNICAMA

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'

Grupa Riva je dobila ručne i zidne satove, Tonči Huljić za 24sata kaže da nije iznenađen Markovom donacijom, a Mrle iz Leta 3 smatra da najviše naje*u sportaši

Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'
REAGIRALA NA NEGATIVAN KOMENTAR

Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'

Nakon što je Severina pozvala pratitelje da potpišu peticiju za pravo na pobačaj, našla se na meti negativnih komentara
Severina odgovorila svećeniku, on joj uzvratio: 'Izvrijeđala me'
OGLASIO SE

Severina odgovorila svećeniku, on joj uzvratio: 'Izvrijeđala me'

Tomislav se na društvenim mrežama oglasio nekoliko sati nakon Severinine objave