Obavijesti

Sport

Komentari 26

Mierez nedostižno bježi prema tituli prvog strijelca! No, velikim je rivalima zabio samo tri gola

Mierez nedostižno bježi prema tituli prvog strijelca! No, velikim je rivalima zabio samo tri gola
5

Argentinac će vjerojatno postati prvi stranac koji je dvaput osvajao titulu najboljeg strijelca HNL-a. Četiri kola prije kraja ima šest golova više od najbližeg pratitelja

VIDEO

Posebno me raduje suradnja igrača. Bukvić je mogao zabiti gol, ali je radije dodao Mierezu za treći i to mi je bilo divno za vidjeti, rekao je Osijekov trener Zoran Zekić nakon pobjede 3-0 nad Goricom i hat-tricka ubojitog Argentinca.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Pokretanje videa...

HNK Gorica vs NK Osijek 0:3 01:36

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Vjerovali ili ne, prvi mu je to hat-trick u karijeri! Po dva je na utakmici zabijao po dvaput Šibeniku, Varaždinu, Lokomotivi i Rijeci te jedanput Interu, a još nikome ove sezone do sada Gorice.

Mierez (26) si je time utabao put do prestižne titule prvog strijelca lige jer sa 17 golova pobjegao je pratnji, u posljednja četiri kola teško će ga stići Brodić, koji ima 11 golova, te Livaja i Petković koji imaju po deset.

Velika Gorica: SuperSport HNL, 32. kolo, HNK Gorica - NK Osijek

Postat će time prvi stranac u povijesti HNL-a koji je dvaput bio prvi strijelac lige. Po jedanput tu su titulu osvajali Crnogorac Fatos Beqiraj (2012. u Dinamu), Makedonac Ilija Nestorovski (2016. za Inter), Mađar Marko Futacs (2017. za Hajduk), Alžirac El Arbi Soudani (2018. za Dinamo) te sam Mierez 2021. u dresu Osijeka.

Sedmi je igrač ukupno s dvije titule zlatne kopačke HNL-a, nakon Gorana Vlaovića, Igora Cvitanovića, Tome Šokote, Ivice Olića, Roberta Špehara i Marka Livaje.

Velika Gorica: SuperSport HNL, 32. kolo, HNK Gorica - NK Osijek

No, ako ćemo tih njegovih 17 golova staviti pod povećalo, dolazimo do podatka da je njima izravno donio svega 12 bodova Osijeku. Jer dosta je zabijao u uvjerljivim pobjedama (Slaven dvaput, Rudeš, Gorica) i porazima (Dinamo, Istra), a od vodeće trojke Rijeku nije uspio matirati, Dinamu je zabio jedan, u porazu 3-2, jedino je protiv Hajduka donio izravno četiri boda golovima za 1-1 kod kuće i za pobjedu 2-1 u Splitu.

I na ljeto će, sasvim sigurno, biti ponuda za njega. Prestižna titula prvog strijelca lige, i to lige u kojoj igraju Petković, Perišić, Livaja, Brekalo..., dobra mu je referenca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!
PRVA NL JUNIORI

Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!

Dinamu je bio dovoljan remi u Splitu, do njega je došao i osigurao titulu tri kola prije kraja. Gosti su poveli u šestoj golom Koščevića, a Skoko u 53. sjajno pogađa za konačnih 1-1