Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bivšeg trenera Dinama bacali nakon titule u Sloveniji. Stigao i kapetan koji se borio za život

Bivšeg trenera Dinama bacali nakon titule u Sloveniji. Stigao i kapetan koji se borio za život

Damir Krznar u nedjelju je osvojio naslov prvaka Slovenije s Celjem nakon što je usred sezone dobio otkaz u Mariboru. Njegov igrač Denis Popović došao je nekoliko dana nakon što je usred noći povraćao krv

VIDEO

Nogometaši Celja u nedjelju su drugi put u povijesti postali prvaci Slovenije. Za to im je bila dovoljna pobjeda nad izravnim konkurentom Olimpijom na domaćem terenu (1-0), donio ju je Rus Egor Prucev. Uz bivšeg trenera Dinama Damira Krznara slave i četvorica hrvatskih igrača u toj momčadi, dinamovac na posudbi Luka Menalo, Međimurac Luka Bobičanec, Pelješčanin Matko Obradović i Širokobriježanin Mario Kvesić.

- Najveće čestitke idu igračima koji su pokazali herojsko srce. Kao i prethodnicima Romanu Pilipčuku i Albertu Rieri koji su počeli ovu priču. Hvala i upravi, koja je godinama dobro radila i izgradila odličnu momčad. Pritisak? Samo bi ga trener trebao osjećati, on je važan kad momčad ne izgleda dobro, onaj koji presreće oštre strelice kritika i javnosti, štiti momčad. Kad je momčad smirena i fokusirana, onda si napravio puno dobrih stvari - rekao je Damir Krznar.

On je momčad preuzeo u listopadu svega deset dana nakon što je dobio otkaz u Mariboru. Momčad ga je bacala u zrak, veselje je bilo veliko, ali podcrtao je da će kraj sezone odraditi maksimalno profesionalno. Već ovaj vikend gostuju kod njegova bivšeg kluba Maribora. Povratak bivšem domu vjerojatno neće moći biti slađi.

Video slavlja u Celju možete pogledati OVDJE.

- U svlačionici imamo zalijepljene citate velikih zvijezda, Jordana, Cruyffa... Pije 10-15 dana zalijepili smo i izjavu našeg Aljoše Matka: Celje uvijek igra na pobjedu. Bit ćemo sretni dan ili dva, a onda će nam fokus biti na Mariboru. Zbog lige i svih drugih moramo odigrati pošteno do kraja - rekao je Krznar.

Na terenu je slavio i kapetan Celja Denis Popović (34) koji se samo nekoliko dana ranije borio za život.

- Trebao sam ostati kod kuće, ali nisam. Došao sam podržati dečke koji su pokazali jako dobru igru. Naslov prvaka opet je u Celju - kazao je Popović.

On se nakon poraza od Domžala 21. travnja probudio usred noći i povraćao krv. Srećom, bio je dovoljno priseban i svjestan da pozove klupskog liječnika koji je obavijestio hitnu. Ustanovili su da gubi krv zbog rane na jednjaku.

- Da nisam bio toliko priseban, pitanje je što bi bilo jer je stvar bila iznimno ozbiljna. Život mi je bio ugrožen - rekao je Popović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ekipa SN (@ekipa_sn)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi