Obavijesti

News

Komentari 9

Istraživanje: Evo što ćemo jesti za Uskrs i koliko ćemo potrošiti

Istraživanje: Evo što ćemo jesti za Uskrs i koliko ćemo potrošiti
2

Uskrsni doručak ili ručak planira raditi 78 posto građana. Kada govorimo o štednji prilikom kupnje namirnica za ovogodišnji Uskrs, istraživanje pokazuje kako je udio onih koji planiraju štedjeti iznosio je 59%

VIDEO

Tri od pet Hrvata planira štedjeti za Uskrs, pokazuje to istraživanje portala Ja TRGOVAC. Uskrsni doručak ili ručak planira raditi 78 posto građana, pokazuje to istraživanje portala Ja TRGOVAc o potrošnji za vrijeme uskršnjih blagdana. 

Uvijek je važno pitanje mjesta odakle će se građani opskrbiti namirnicama za Uskrs pa je tako i ove godine najveći dio kao svoj prvi izbor naveo hipermarkete i velike trgovine, gdje će kupovati dvije trećine njih (66 %), što je za 6 % više nego lani. Iz domaće, vlastite proizvodnje opskrbit će se 17 % građana, jednako kao i prošle godine, a malo su pali supermarketi i male prodavaonice gdje će ove godine kupovati 8 % građana ili 2 % manje nego lani, a jednako toliko ih planira opskrbu obaviti na tržnici samo što je ovdje riječ o značajnijih 4 % pada (lani je na tržnici kupovalo 12 % građana). 

Istraživanje je pokazalo i da će 93 % građana na svom uskrsnom stolu imati kuhana jaja (lani je to bilo 97 %), a slijede mladi luk s 83 % (-1 %) i kuhana šunka s 80 % (-4 %). Nema tu nekih značajnih odstupanja pa ćemo dalje navesti samo udjele ostvarene u ovogodišnjem istraživanju: hren ima 56%, rotkvica 45%, pinca ili sirnica 34%, orehnjača 29%, pečena svinjetina 24 %, pogača i pečena janjetina imaju po 18 %, šunka u kruhu 16 %, purica s mlincima 15% i sarma na kraju 13%.

Kada govorimo o štednji prilikom kupnje namirnica za ovogodišnji Uskrs, istraživanje pokazuje kako je udio onih koji planiraju štedjeti iznosio je 59%, a lani 60%.

Šibenik: Ponuda mesa u mesnici uoči Uskrsa

Pritom će ususret Uskrsu najveći broj građana, njih 16%, za kupnju namirnica izdvojiti od 50-70 eura, dok je to lani bilo ipak nešto većih 20% građana. Za razliku od toga, za nemalih 5% porastao je i broj građana koji planiraju izdvojiti znatno veći iznos, od 80-130 eura, kojih ove godine ima također 16%. Potom slijede iznosi od 30-40 eura i 40-50 eura koje će izdvojiti po 14% građana, a njih 11% planira potrošiti nešto više od toga, odnosno od 70-80 eura.

Šibenik: Bogata ponuda rotkvica i mladog luka uoči Uskrsa

Istraživanje su tijekom veljače 2024. godine proveli Ja TRGOVAC magazin i agencija Hendal na nacionalno reprezentativnom uzorku građana Republike Hrvatske starijih od 16 godina. Tijekom istraživanja provedena je stratifikacija po šest regija i četiri veličine naselja uz slučajan odabir kućanstva i ispitanika unutar pojedinog kućanstva pri čemu je uzorak stanovništva uravnotežen prema spolu, dobi i obrazovnom statusu ispitanika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192